Anders is niet minder goed
Boek

Anders is niet minder goed (cop. 2007)/ [tekst:] Julia Rawlinson, [ill.:] Lynne Chapman ; [vert. uit het Engels door Ineke Ris]

Omdat ezel Anders niet houdt van de gewone ezel-dingen, voelt hij zich niet gelukkig bij de andere ezels. Prentenboek met grote tekeningen in kleur. Vanaf ca.4 jaar.

Recensie

Ezel Anders vindt het niet leuk op school. Vooral de les koppig zijn is niets voor hem, het zit niet in zijn aard en hij ziet er het nut niet van in. Helaas valt dat niet te bespreken met zijn juf en dus krijgt hij het heel moeilijk als hij opdrachten moet doen voor dat vak; dat ondermijnt zijn zelfvertrouwen. Maar als er een dam doorbreekt en de ezels doorgaan met hun koppigheidtraining, is het Anders die een oplossing bedenkt en hen redt van de verdrinkingsdood. Niet alleen stijgt Anders' gevoel, ook door de andere ezels wordt hij in het vervolg met respect benaderd en vanaf dat moment is er op het lesrooster naast de gewone vakken altijd een keuzemogelijkheid voor ezels met een andere belangstelling. Origineel prentenboek waarin duidelijk wordt dat iedereen uniek is en dat anders zijn geen reden is er niet bij te mogen horen, sterker nog, het is belangrijk dat er individuen zijn die anders durven zijn. Prima afwisselende bladspiegel met speelse elementen, sfeervolle gekleurde illustraties waarop veel is te zien en een korte tekst waarin niets te veel staat. De tekst met hier en daar functioneel reuzenletters is speels verdeeld in en tussen de platen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053417621

Titel Anders is niet minder goed
Auteur Julia Rawlinson
Secundaire auteur Ineke Ris ; Lynne Chapman
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2007
Overige gegevens [32] p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: Mule school. - London : Gullane Children's Books, 2007
ISBN 9789053417621
PPN 304931829
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Vriendschap
Taal Nederlands