Bijbels draai-boek
Boek

Bijbels draai-boek (cop. 2007)/ Sally Ann Wright, geïll. door Moira Maclean ; [vert. uit het Engels door: Renske Huisman]

Hardkartonnen uitgave, waarin veertig gebeurtenissen uit de bijbel in een illustratie worden weergegeven. Met draaischijven om afbeeldingen compleet te maken. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Recensie

Op een hele eenvoudige manier worden 40 gebeurtenissen uit de bijbel voor peuters en kleuters weergegeven. Aan elke geschiedenis is een plaatje gewijd, met daaronder twee regels tekst. Beginnend bij de schepping, Noach en Abraham besluit de auteur het Oude Testament met Jona, Daniël en Ester. Het Nieuwe Testament begint bij de geboorte van Jezus, zijn doop in de Jordaan en de bruiloft te Kana, en eindigt met de dood van Jezus, en zijn opstanding. In korte, duidelijke zinnetjes heeft de auteur de kern van het Evangelie weer weten te geven, op een voor kleine kinderen begrijpelijk niveau. De vorm van het boek is heel aantrekkelijk: een groot, stevig hardkartonnen boek, waarbij iedere pagina vier kleine draaischijven bevat. In elke illustratie zit een rond gat, zodat de kinderen net zo lang aan de draaischijven kunnen draaien, tot ze het bijbehorende plaatje gevonden hebben. De illustraties zijn uitgevoerd in heldere kleuren, en geven de tekst uitstekend weer. Voor de kleine lezers een feest om te 'lezen', zoeken en te bekijken! Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033830075

Titel Bijbels draai-boek
Auteur Sally Ann Wright
Secundaire auteur Moira Maclean ; Renske Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Boeken, cop. 2007
Overige gegevens [12] p - ill - 29×29 cm
Annotatie Vert. van: Bible turn and learn. - Herts : Anno Domini, cop. 2006
ISBN 9789033830075
PPN 30535082X
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen