Werken met levensverhalen en levensboeken
Boek

Werken met levensverhalen en levensboeken praktische handleiding voor begeleiders (2007)/ Fiet van Beek en Martin Schuurman

Theoretische en praktische achtergrondinformatie over het werken met levensverhalen in verschillende sectoren van de zorgverlening.

Aanwezigheid

Recensie

In 1996 is in de jeugdzorg begonnen met het werken met levensboeken. Vele oud-cliënten wisten vaak niet meer hoe hun verleden eruit zag en waarom ze in de jeugdzorg terecht gekomen waren. Bij wie, of waar ze gewoond hadden, voor hoelang etc. Ook in de ouderenzorg, de psychiatrie en in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking, wordt al geruime tijd gewerkt met levensverhalen. Dit basisboek legt een theoretisch fundament onder deze steeds belangrijker wordende activiteit. Dat de auteurs zelf werkzaam zijn in deze sectoren, blijkt duidelijk uit deze goede, degelijke, geslaagde poging. Het boek is toegankelijk, met concrete handreikingen en praktijkvoorbeelden, gericht op zorgverleners en stafmedewerkers. Klein minpuntje is dat door het samenbrengen van de diverse sectoren dit boek wel erg dik is geworden, terwijl veel mensen vaak maar in een sector bezig zijn. Niettemin aanbevolen aan allen die op zoek zijn naar informatie over opzet en uitvoering van dergelijke levensboeken.

Specificaties

Nederlands | 9789031351701

Titel Werken met levensverhalen en levensboeken : praktische handleiding voor begeleiders
Auteur Fiet van Beek
Secundaire auteur Martin Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2007
Overige gegevens 242 p - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789031351701
PPN 30539438X
Rubriekscode 414.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levensverhaal (psychologie); Zorgsector
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst