Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Niet zomaar een dak
Boek

Niet zomaar een dak voorleesboek voor en over gezinnen (cop. 2007)/ verhalen en gedichten verz. door An Kesseler-Van der Klauw, met ill. van Alex de Wolf

Bundel met verhalen en gedichten over alles wat met het gezin te maken heeft: o.a. gezinsuitbreiding, feesten en rituelen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bloemlezing met verhalen en gedichten die de essentie van het gezin - traditioneel en modern - weerspiegelen en die laten zien dat een gezin meer is dan een dak waaronder een stel individuen wonen. De samenstelster, die eerdere bundels zoals 'De feesten van het jaar' en 'Het grote opa- en omaboek'* op haar naam heeft staan, schreef, ietwat stijfjes, korte inleidingen en een verantwoording bij de vijf thema's: een nieuw kindje, een maatschappij in de maatschappij, samen leuke dingen doen, kijken met de ogen van een kind, wat broertjes en zusjes kunnen betekenen. Vele hedendaagse, maar ook gestorven kinderboekenschrijvers en dichters passeren de revue, zoals Jaap ter Haar, Astrid Lingren, Nannie Kuiper, Jan Terlouw, Annie Makkink, etc. Achter in het boek een bronvermelding naar volgorde. Prettig leesbaar lettertype met ruimte tussen de regels. Het geheel is voorzien van bijpassende zwart-witillustraties, waarbij hij met rake lijntjes de essentie weergeeft. Aquareltekening in vrolijk kleuren op het omslag. Gebonden uitgave die prettig in de hand ligt en openklapt. Een gevarieerd voorleesboek, voor elk wat wils, voor school en gezin. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021665276

Titel Niet zomaar een dak : voorleesboek voor en over gezinnen
Secundaire auteur An Kesseler-van der Klauw ; Alex de Wolf
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2007
Overige gegevens 208 p - ill - 26 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789021665276
PPN 305496972
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Gezin ; Gezinsuitbreiding
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezin ; Gezinsuitbreiding ; Baby's ; Gedichten ; Short story's