Het jaar dat mijn vader stierf
Boek

Het jaar dat mijn vader stierf briefwisseling met Anselm Grün (cop. 2007)/ Leo Fijen, [vert. brieven Anselm Grün uit het Duits: Franck Ploum]

Briefwisseling tussen de RKK-televisiepresentator en de Duitse benedictijn over het overlijden van ouders en andere levensthema's.

Aanwezigheid

Recensie

Een Nederlandse RKK-televisiepresentator en bekende auteur van boeken over de waarde van inzichten en ervaringen van het kloosterleven voor niet-kloosterlingen vertelt in 35 brieven op bijzondere, persoonlijke wijze over diep ingrijpende levenservaringen aan de, ook in ons land bekende, Duitse monnik-schrijver Anselm Grün. Vertrekpunt vormen de ervaringen van de presentator met het overlijden van eerst zijn moeder en dan zijn vader. Daarop reageert de monnik in evenzoveel brieven met fijnzinnige en doorleefde gevoelige reflecties daarop vanuit het rooms-katholieke gedachtegoed en de geestelijke tradities. Hij betrekt daarin op authentieke wijze eigen herinneringen en persoonlijk ervaringen, bijvoorbeeld rond de dood van zijn eigen ouders, en geeft inspirerende visies over bijvoorbeeld ouderschap. Een prachtig en intiem totaalbeeld van een geestelijk - en tegelijk ook bijzonder aards - ontdekken hoe zich te verhouden tot het ouderlijk overlijden. Het boek getuigt van een opmerkelijke, wonderlijke sensitiviteit die verhaalt van zich verdiepend verbonden weten met ouders, familie en kernen van levend geloof.

Specificaties

Nederlands | 9789025958329

Titel Het jaar dat mijn vader stierf : briefwisseling met Anselm Grün
Auteur Leo Fijen
Secundaire auteur Franck Ploum ; Anselm Grün
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Ten Have, cop. 2007
Overige gegevens 223 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789025958329
PPN 30550391X
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fijen, Leo; Brieven
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Rouwproces