Max, de kleine giraf
Boek

Max, de kleine giraf (cop. 2007)/ [geschreven door] Silvia Hilli Weber, [geïll. door] Nina Dulleck ; [vert. uit het Duits door Erica Kramer]

Als Max, de kleine giraf, 's ochtends wakker wordt met een knoop in zijn nek, kunnen de andere dieren hem niet helpen. Maar gelukkig lukt het mama wel om de knoop uit zijn nek te halen. Prentenboek met kleurige illustraties en veel tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Max, de kleine giraf, wordt wakker met een knoop in z'n nek. Hij kan zijn moeder niet vinden, die hem misschien zou kunnen helpen. Wel komen achtereenvolgens een musje, een haas en een das hem advies geven, maar dat helpt niet veel. Gelukkig komt mama dan eindelijk terug en troost Max en frutselt wat aan zijn nek, zodat de knoop verdwijnt. En dan is er tijd voor het ontbijt en vraagt Max aan zijn moeder waarom hij zo'n lange nek heeft. Moeder antwoordt dat God hen zo gemaakt heeft om zo goed bij de lekkere blaadjes in de bomen te kunnen. Eenvoudig prentenboek met een christelijke boodschap, bedoeld voor kleuters. In de achterflap is een vierkant uitgestanst, waardoor de tekening van de laatste pagina aansluit bij de achterflap. In de uitsparing is een groeimeter te vinden*. De illustraties zijn aansprekend en afgedrukt over de dubbele pagina. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033830150

Titel Max, de kleine giraf
Auteur Silvia Hilli Weber ; Nina Dulleck
Secundaire auteur Erica Kramer ; Nina Dulleck
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Boeken, cop. 2007
Overige gegevens [17] p - ill - 31 cm - uitvouwbare groeiliniaal
Annotatie Vert. van: Lulatsch, die kleine Giraffe. - Wuppertal : Brockhaus, cop. 2006
ISBN 9789033830150
PPN 30534854X
Genre protestants milieu
Taal Nederlands