Het verhaal van kerst
Boek

Het verhaal van kerst (cop. 2007)/ Victoria Tebbs, geïll. door Melanie Mitchell ; [vert. uit het Engels door Marieke Hermans-van Rijn]

Prentvertelling met een eenvoudige bewerking van het bijbelverhaal over de geboorte van Jezus. Om het verhaal te verlevendigen zijn geluiden om na te doen toegevoegd. Met paginagrote waterverfillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vierkante prentenboekje vertelt zeer gesimplificeerd het verhaal van de geboorte van Jezus. Zowel de herders (Lucas 2) als de wijzen (Mattheüs 2) komen voor op de paginagrote of over twee pagina's verdeelde waterverfillustraties in heldere kleuren. De begeleidende tekst van een tot drie regels is gedrukt in een zeer grote letter. Daarnaast staan geluiden beschreven om de interactie te bevorderen (serie heet 'zie en zeg!'). Zo wordt 'twiet, twiet' vermeld bij het vogeltje in de boom en 'gaap' bij geeuwen. De tekeningen zijn vervaardigd in een enigszins naïeve stijl. Verzorgd uitgegeven boekje met rode schutbladen. Om te bekijken met en voor te lezen aan peuters vanaf ca. 2,5 jaar. In dezelfde nieuwe serie verscheen 'De ark van Noach'*.

Specificaties

Nederlands | 9789033883699

Titel Het verhaal van kerst
Auteur Victoria Tebbs
Secundaire auteur Melanie Mitchell ; Marieke Hermans-van Rijn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Boeken, cop. 2007 - Amersfoort : NZV Uitgevers
Overige gegevens [18] p - ill - 22 cm
Annotatie In licentie uitg. door NZV Uitgevers - Vert. van: Christmas story. - Oxford : Lion Children's, cop. 2007. - (See and say!)
ISBN 9789033883699
PPN 305346091
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zie en zeg!

Zie en zeg! (2007-...)

vol.
Uitgeleend