Ik ga toervaren
Boek

Ik ga toervaren een handleiding voor jonge bemanningsleden op zeil- en motorjachten (cop. 2008)/ [auteur: Claudia Myatt, ill.: Claudia Myatt ; vert. uit het Engels: Leonard Ponjé]

Met behulp van veel, soms grappige, tekeningen wordt uitgelegd wat je moet weten als je voor je plezier gaat varen met een zeiljacht of motorboot. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Vrolijke en (vooral) informatieve gids voor kinderen die veilig en plezierig willen toervaren. Het is duidelijk de bedoeling om kinderen te helpen bij alles wat ze meemaken als ze aan boord zijn. Op motorschip of zeilboot, dat maakt niet uit, alhoewel de eerste minder werk vergt dan de tweede. De uitgave houdt het midden tussen een stripboek en kijk- en leesboek. Aan de hand van korte teksten naast (grappig) getekende, informatieve illustraties wordt in acht hoofdstukken verteld over het leven aan boord van een jacht (van klein tot groot). Het kind - het toekomstige bemanningslid - wordt als het ware ingewijd in alle 'geheimen' van het varen op een pleziervaartuig. Geheimen worden dan al snel vaardigheden en juist die vaardigheden worden telkens onder de loep genemen, in elke hoofdstuk in de juiste volgorde. Dat varieert van wat is toervaren, tot hijs de zeilen en neem het roer over. Er staan echter ook simpele tips in en aan de hand van een soort vraag- en antwoordspel van de getekende figuurtjes worden we al snel heel wat wijzer. Veiligheid aan boord en wat simpele weerkunde komen ook aan bod. Deze uitgave in A4-formaat met veel praktische informatie bevat een woordenlijst, register en internetlinks. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar, die over de juiste 'zeebenen' beschikken.

Specificaties

Nederlands | 9789059610552

Titel Ik ga toervaren : een handleiding voor jonge bemanningsleden op zeil- en motorjachten
Auteur Claudia Myatt
Secundaire auteur Leonard Ponjé
Type materiaal Boek
Uitgave Alkmaar : De Alk & Heijnen, cop. 2008
Overige gegevens 111 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Met index - Vert. van: Go cruising! - Southampton : The Royal Yachting Association, 2006
ISBN 9789059610552
PPN 305519344
Rubriekscode 617.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Watersport
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Watersport