Tokio
Boek

Tokio (cop. 2007)/ Nicola Barber, fotogr. Rob Bowden [... et al. ; vert. uit het Engels Karin Beneken Kolmer ; krt. en graf.: Martin Darlinson]

Beknopte informatie over de wereldstad Tokio.Hoe wordt er in de wereldstad Tokio in Japan omgegaan met verstedelijking, globalisering en het milieu? Behalve informatie zijn er interviews met inwoners opgenomen en vele kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de reeks 'Wereldsteden' over Tokio. Tokio is met bijna 33 miljoen inwoners de grootste stad ter wereld. Ze gaat gebukt onder een langdurige recessie, heeft een vergrijzende bevolking en wordt regelmatig bedreigd door aardbevingen. Maar Tokio is ook een van de voornaamste economische centra ter wereld. Het compacte en informatieve boekje belicht talrijke facetten van de stad als de geschiedenis, wonen, werk, renovatie, bestuur, vervoer, cultuur, milieu en toekomst. Inwoners komen (in kaders) aan het woord, hetgeen de informatie verlevendigt. Deze handzame uitgave bevat vele actuele kleurenfoto's, enige kaartjes, statistieken, register, verklarende woordenlijst en webadressen. De tekst, gedrukt in een erg kleine letter, bevat soms lange en ingewikkelde zinnen. Dit boek, dat in een kort bestek met een hoge informatiedichtheid een goed beeld geeft van het wel en wee in Tokio, kan goed gebruikt worden voor spreekbeurten of projecten. Vanaf ca. 13 jaar; ook interessant voor volwassenen. In deze reeks zijn tot nu toe veertien delen verschenen; het deel over Rio de Janeiro* verscheen tegelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789055661916

Titel Tokio
Auteur Nicola Barber
Secundaire auteur Rob Bowden ; Martin Darlinson ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, cop. 2007
Overige gegevens 59 p - ill., krt., plgr - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Tokyo. - Evans Brothers, cop. 2006
ISBN 9789055661916
PPN 304206369
Rubriekscode Japan 996.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tokio
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Japan (Tokio)

Relaties/Serie

Wereldsteden

Wereldsteden (2001-...)

vol.
Uitgeleend