De Bijbel
Boek

De Bijbel de biografie (cop. 2007)/ Karen Armstrong, vert. uit het Engels door Peter Booij, Saskia van der Lingen en Caroline Meijer

Geschiedenis van het ontstaan van de Bijbel en van de interpretatie van de bijbelse geschriften binnen jodendom en christendom.

Aanwezigheid

Recensie

De Britse godsdiensthistorica biedt in dit boek een samenvatting van de ontstaansgeschiedenis van de Bijbel, van de joodse verwerking van de Tenach en van de apocriefe christelijke literatuur van rond het begin van onze jaartelling. Vervolgens beschrijft zij de manier waarop er in synagoge en kerk met de bijbelse teksten is omgegaan gedurende de afgelopen twintig eeuwen. Steeds weer hebben exegeten en interpretatoren de bijbelse teksten aangepast en in hun situatie doen functioneren, ervan uitgaande dat Gods Woord steeds weer tegen nieuwe generaties gesproken is en zijn eigen actualiteit voor hen heeft, daarbij gebruik makend van allerlei - thans niet meer bruikbare - methoden. Een helder en leesbaar boek over drie millennia bijbelinterpretatie-geschiedenis, waaruit voor deskundigen en geïnteresseerden duidelijk wordt hoe jodendom en christendom hebben kunnen worden, wat ze thans in al hun verscheidenheid zijn. De epiloog roept op tot gesprek tussen de monotheïstische godsdiensten over de bijbelse hermeneutiek. Een verrijkend boek dat veel verheldert over ontstaan en interpretatie van de Bijbel in jodendom en christendom.

Specificaties

Nederlands | 9789053305782

Titel De Bijbel : de biografie
Auteur Karen Armstrong
Secundaire auteur Peter Booij
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Mets & Schilt, cop. 2007 - Roeselare : Roularta Books
Overige gegevens 269 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: The Bible : the biography. - Atlantic Books, cop. 2007
ISBN 9789053305782
PPN 305325728
Rubriekscode 223
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbel
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel