Romeinse avonturen
Boek

Romeinse avonturen (cop. 2008)/ Jacques Martin, Rafael Morales, [vert. uit het Frans]

Ballonstrips, gevolgd door een reconstructie van monumenten uit het oude Rome aan de hand van kleurenfoto's en -tekeningen.

Recensie

Herdruk in één band van twee delen uit de historische stripserie 'Alex' die zich afspeelt in de eerste eeuw voor Christus. Hoofdpersoon is een jonge Romein van Gallische afkomst, die tijdens zijn avonturen de gehele toenmaals bekende wereld rondzwerft. In 'Het Etruskische graf' (1969) neemt Alex het op tegen een geheimzinnige, kinderoffers brengende sekte, die de stad Tarquini en omgeving terroriseert. In 'De zoon van Spartacus' (1975) neemt Alex Spartaculus in bescherming, een jongen die de zoon zou zijn van de legendarische leider van een slavenopstand en die ten offer dreigt te vallen aan de machtspolitiek van de Romeinen. Beide verhalen zijn sedert de jaren tachtig niet meer herdrukt. Dat de auteur van deze befaamde stripserie beschikt over een grote kennis van de klassieke oudheid en zich grondig placht te documenteren, blijkt uit het tevens opgenomen deel uit de subserie 'De reizen van Alex', dat is gewijd aan het oude Rome*. In woord en beeld (kleurenfoto's en vooral reconstructietekeningen, vaak over twee pagina's) wordt een beschrijving gegeven van de keizerlijke stad rond het begin van de jaartelling. Een uitgave die als geheel veel informatie, lees- en kijkgenot op een aansprekende wijze aanbiedt.

Specificaties

Nederlands | 9789030361275

Titel Romeinse avonturen
Uniforme titel Het Etruskische graf De zoon van Spartacus De keizerlijke stad
Auteur Jacques Martin
Secundaire auteur Rafael Moralès
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, cop. 2008
Overige gegevens 171 p - gekleurde ill - 31 cm
Annotatie Bevat: Het Etruskische graf. - Vert. van: Le tombeau étrusque. - 1968. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Doornik : Casterman, 1969 ; De zoon van Spartacus. - Vert. van: Le fils de Spartacus. - 1975. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Doornik : Casterman, 1975 ; De keizerlijke stad. - Vert. van: Rome 1. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2002. - (De reizen van Alex. Rome ; 1)
ISBN 9789030361275
PPN 305648721
Genre historische roman - stripverhaal
Thematrefwoord Romeinse Rijk
Taal Nederlands