Het grote hijskranenboek
Boek

Het grote hijskranenboek ([2007])/ Arne & Peter Bosman

Met veel kleurenfoto's worden voorbeelden gegeven van allerlei hijskranen op het land, op schepen en zelfs aan helikopters. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Uitgave (A4-formaat) met kleurenfoto's van een verzameling hijstoestellen, bedoeld voor werkzaamheden op het land, op schepen en zelfs aan helikopters. In elke categorie wordt een uitgebreid scala aan hijskranen in woord en beeld gebracht: torenkranen, kranen op auto's, mobiele telescoopkranen, rupskranen, havenkranen, grijpers etc. Elke hefinrichting heeft z'n specifieke karakteristieken en gebruikersdoeleinden waaraan in korte teksten, vaak een onderschrift bij een foto, aandacht wordt besteed. Door de duidelijkheid en eenvoud van de tekst in combinatie met het mooie fotomateriaal wordt een relatief technische wereld bijzonder toegankelijk gemaakt. Op de frequent gestelde veronderstelling "Hoe kan dat nou"?, wordt een zonneklaar antwoord gegeven. Voor basisschoolkinderen van 9 à 10 jaar een verhelderend informatieboek. Met een inspirerend voor- en nawoord waarin de auteur vertelt hoe hij samen met zijn jonge zoon dit boek heeft gemaakt. In deze heruitgave zijn enkele foto's vernieuwd en is de tekst enigszins gewijzigd.

Specificaties

Nederlands | 9789074312134

Titel Het grote hijskranenboek
Auteur Arne Bosman
Secundaire auteur Peter Bosman
Type materiaal Boek
Editie 2e, bijgew. dr;
Uitgave Bergen : Publimix, [2007]
Overige gegevens 48 p - ill - 30 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Alle hijskranen, te land, ter zee en in de lucht - Oorspr. uitg.: Velsen Noord : Publimix, 2005
ISBN 9789074312134
PPN 305638416
Rubriekscode 654.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hijswerktuigen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Hijswerktuigen