Geef me vleugels ...
Boek

Geef me vleugels ... (cop. 2007)/ Heinz Janisch [tekst], Selda Marlin Soganci [ill. ; vert. uit het Duits: Marita Vermeulen]

Wanneer een jongen een Engel tekent en deze tot leven komt, vraagt zij hem haar zu eens geen zware vleugels met grote veren te geven. Prentenboek met kunstzinnige tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Een jongen tekent een Engel (een gezet vrouwtje met rode jurk, twee knoetjes, gestreepte kousen en bruine laarsjes) en fantaseert dat zijn Engel tot leven komt. De Engel wil geen vleugels met grote veren, omdat die veel te zwaar zijn. De jongen geeft de Engel verschillende soorten vleugels: vleugels van zeegolven, van flonkerglas, van zomers zonlicht etc. Uiteindelijk passen de vleugels van gevouwen wit papier het best en is het zijn beurt: samen vliegen ze rondjes om de notenboom in de tuin. Filosofisch en fantasierijk prentenboek met zeer weinig tekst, maar met veel diepgang. Moeilijk toegankelijk verhaal voor kleuters; zij zullen het verhaal niet snappen. Kunstzinnige, maar wel luchtige illustraties die doorlopen over twee pagina's. Er is gebruikgemaakt van diverse materialen zoals verf, potlood, vetkrijt en inkt. De illustraties zijn getekend op een houten achtergrond. Veel afwisseling in felle kleuren en zachte pasteltinten. Oblong formaat. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058384324

Titel Geef me vleugels ...
Auteur Heinz Janisch ; Selda Marlin Soganci
Secundaire auteur Marita Vermeulen ; Selda Marlin Soganci
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, cop. 2007
Overige gegevens [30] p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Schenk mir Flügel... - St. Pölten : Niederösterreichisches Pressehaus, 2003
ISBN 9789058384324
PPN 305864106
Thematrefwoord Engelen ; Tekenen
Taal Nederlands