Haal de grrrr uit agressie
Boek

Haal de grrrr uit agressie (cop. 2007)/ door Elizabeth Verdick & Marjorie Lisovskis, [uit het Engels vert. Reine De Pelseneer ; bew. Marjolein Noé ; ill. Mike Gordon]

Adviezen en tips om stapsgewijs om te leren gaan met je woede en agressie. Met grappige, stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Recensie

Iedereen is wel eens kwaad. Op zich is dat niet erg, maar je moet wel goed met die kwaadheid om kunnen gaan. In dit vlotgeschreven boekje wordt kinderen uitgelegd hoe ze hun boosheid beter kunnen reguleren. De auteurs geven tips om beginnende woede in bedwang te houden. Er is aandacht voor de verschillende manieren waarop woede tot uiting kan komen en wat voor stomme dingen kwade mensen soms doen. Vervolgens wordt uitgelegd hoe woede in een aantal stappen te temmen is. Het uitpraten van conflicten is zeer belangrijk. Hoe dit uitpraten in zijn werk gaat, wordt verduidelijkt in opnieuw een stappenplan. Het boekje geeft tips over het omgaan met woede van anderen; pestkoppen en volwassenen bijvoorbeeld. In het boekje is veel gespeeld met de typografie en de lay-out, belangrijke zaken vallen zo extra op. Geïllustreerd met veel grappige cartoons. Voor ouders en leerkrachten heeft het boek ook nog een uitgebreide boodschap. Met een overzicht van websites en een zakenregister. Voor kinderen tussen de 10 en de 14 die wel eens kwaad zijn of met kwaadheid te maken hebben. In deze nieuwe serie zijn ook delen verschenen over AD(H)D (iets groter formaat) en de organisatie van jezelf*.

Specificaties

Nederlands | 9789059323452

Titel Haal de grrrr uit agressie
Auteur Elizabeth Verdick
Secundaire auteur Marjolein Noé ; Mike Gordon ; Marjorie Lisovskis ; Reine De Pelseneer
Type materiaal Boek
Uitgave Waasmunster : Abimo, cop. 2007 - Zuidhorn : Schoolsupport
Overige gegevens 113 p - ill - 18 cm
Annotatie Met index - Vert. van: How to take the grrrr out of anger. - Minneapolis, MN : Free Spirit Pub., 2003
ISBN 9789059323452
PPN 306024519
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woede; Zelfhulp
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Woede

Relaties/Serie

Lach & leer
Boek

Lach & leer (2007-...)

vol.
Uitgeleend