Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Mijn Michael
Boek

Mijn Michael (2008)/ Amos Oz, vert. [uit het Hebreeuws:] Hilde Pach

Een jonge joodse vrouw, die geen werkelijk contact kan krijgen met haar toegewijde echtgenoot en zich niet kan verenigen met Israëls houding jegens de Arabische landen, vlucht weg in dagdromen die haar een ideaal levensbeeld geven.

Aanwezigheid

Recensie

Michael is de rustige en evenwichtige echtgenoot van Channa, een joodse vrouw die zich niet erg gelukkig voelt in haar huwelijk en in de staat Israël die haar haar twee Arabische jeugdvrienden heeft afgenomen. Teneinde enigszins te ontsnappen aan de werkelijkheid vlucht zij weg in dagdromen, waarin haar twee Arabische vrienden, als volwassenen, of Michael Strogoff, steeds weer terugkeren als haar helden. Haar zorgzame, trouwhartige echtgenoot, die hard werkt voor zijn graad in de geologie heeft part noch deel aan deze dromerijen, waardoor het paar ten slotte geheel uit elkaar groeit. Mooi en sfeervol boek dat een goed beeld geeft van de verschillende groeperingen in de staat Israël en het denken van vele jonge Israëli's over hun houding jegens de Arabische landen. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023425007

Titel Mijn Michael
Auteur Amos Oz
Secundaire auteur Hilde Pach
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2008
Overige gegevens 285 p - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg. in de vert. van M. van Tijn: Bloemendaal : Nelissen, 1973 - Vert. van: Micha'el sjelli. - 1968
ISBN 9789023425007
PPN 306043416
Thematrefwoord Huwelijk ; Israël
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ulysses
Boek

Ulysses (2006-...)

vol.
Uitgeleend