Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ik ging van hand tot hand
Boek

Ik ging van hand tot hand verzameld werk (cop. 2008)/ Marek van der Jagt, bezorgd door Reinjan Mulder ; met een voorw. van Arnon Grunberg

Bundeling van alle teksten die de Nederlandse schrijver Arnon Grunberg (1971- ) publiceerde onder het pseudomiem 'Marek van der Jagt'.

Aanwezigheid

Recensie

Of nu de hoofdpersoon in de 'Geschiedenis van mijn kaalheid' het nietige van zijn geslacht ontdekt met alle gevolgen van dien, of dat nu in 'Gstaad 95-98' een moeder en zoon optreden die het rijk van het kwaad lijken te vertegenwoordigen, Marek van de Jagt (ps. van Arnon Grunberg) maakt van de illusieloosheid zijn credo. In deze romans wordt de omgekeerde wereld uitgebeeld; hij laat zien dat de wereld van de nette meneren en mevrouwen willekeurig en volstrekt inwisselbaar is met het normenstelsel van de zelfkant. Zijn verhalen staan vol treffende formuleringen, zijn stijl is fantasievol en verrassend, vooral vlot en ongecompliceerd. Deze bundel bevat alle teksten in hun definitieve vorm die onder de naam Marek van der Jagt tussen 2000 en 2002 zijn verschenen: de romans, de essays, de ingezonden brieven, columns en zelfs een kerstverhaal. Toegevoegd werden het e-mailinterview van Max Pam met de auteur en een feitenrelaas over de kwestie Grunberg/Van der Jagt van Reinjan Mulder. Deze dikke bundel is het herlezen meer dan waard. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044511659

Titel Ik ging van hand tot hand : verzameld werk
Auteur Marek van der Jagt
Secundaire auteur Reinjan Mulder
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : De Geus, cop. 2008
Overige gegevens 796 p - 23 cm
ISBN 9789044511659
PPN 30610167X
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Geus klassiek

De Geus klassiek (2008-...)

vol.
Uitgeleend