Filosofie
Boek

Filosofie (2007)/ Stephen Law, [speciale bijdragen van Daniel Cardinal ... et al. ; red.: Sam Atkinson ; vert. uit het Engels: Corrie van den Berg ... et al.]

Inleidend overzicht van de geschiedenis en methoden van de filosofie en van het leven en gedachtegoed van vooraanstaande denkers uit heden en verleden.

Aanwezigheid

Recensie

Inleidend overzicht van de filosofie, in een format dat doorgaans gebruikt wordt voor natuur- of reisgidsen: kleine letters, korte hoofdstukjes, veel kaders, veel illustraties, veel kleur, mooi papier. De inhoud is verdeeld in vijf delen: een korte algemene inleiding, een historisch overzicht van de geschiedenis van de filosofie, een systematisch overzicht van de belangrijkste onderdelen van het vak, een inleiding in de techniek van het redeneren, en een overzicht van de belangrijkste denkers. Wie geïnteresseerd is in snelle kennis, vindt hier een overvloed aan feitjes en meningen, doorgaans betrouwbaar en begrijpelijk uitgelegd. Maar die opzet heeft ook een keerzijde: de geboden stof blijft aan de oppervlakte, en wie meer wil weten, zal elders moeten zoeken. In dat verband is het jammer dat literatuurverwijzingen ontbreken. Het boek heeft gelukkig wel een index.

Specificaties

Nederlands | 9789047501466

Titel Filosofie
Auteur Stephen Law
Secundaire auteur Daniel Cardinal ; Sam Atkinson ; Corrie van den Berg
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten : Focus/Unieboek, 2007
Overige gegevens 352 p - ill - 22 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Philosophy. - London : Dorling Kindersley, cop. 2007. - (Companion guides)
ISBN 9789047501466
PPN 306162660
Rubriekscode 110
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filosofie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Filosofie

Relaties/Serie

Unieboek Focus
Boek

Unieboek Focus (2006-...)

vol.
Uitgeleend