Pop-upboek anatomie
Boek

Pop-upboek anatomie breng het lichaam tot leven (cop. 2007)/ [tekst Emily Hawkins en Sue Harris, ill. Kim Thompson ; vert. uit het Engels Wybrand Scheffer]

Op speelse wijze wordt uitgelegd hoe het menselijk lichaam werkt voor wat betreft de hersenen, zintuigen, ademhaling, hartslag enz. Met pop-ups, uittrekbare lipjes en veel kleurentekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Stevige, bijna vierkante uitgave over de menselijke anatomie, aan de hand van de kernthema's: leve je lijf, in beweging, hartslag, diep ademhalen, hoofdkwartier (het brein), de zintuigen en de spijsvertering. De informatie wordt op boeiende wijze gepresenteerd, door middel van 'hapklare tekstbrokjes', duidelijke illustraties in kleur en door ingenieuze pop-ups (papierconstructies en -vouwsels) die op driedimensionale wijze inzicht geven in de anatomische werking van het menselijk lichaam. De informatie is nuchter, zakelijk en feitelijk. Tal van weetjes, proefjes en aardigheidjes als 'breinbrekers' illustreren het gepresenteerde. Een leerzame uitgave voor kinderen vanaf ca. 10 jaar, die multifunctioneel gebruikt kan worden als informatieboek, maar ook als onderzoeksbron. Diverse pop-ups, flapjes, draaiwieltjes bieden nog extra wetenswaardigheden. Oorspronkelijk Engelstalige uitgave, vertaald in vlot Nederlands. Geschikt voor thuis, op school, bij hobby- of onderzoeksclub en uitermate handig als populair naslagwerk bij spreekbeurten en/ of werkstukken. Hoewel de papieren uitvouwsels wat kwetsbaar zijn in gebruik (de lipjes gaan nogal stroef en knakken) toch een interessante aanrader.

Specificaties

Nederlands | 9789047502241

Titel Pop-upboek anatomie : breng het lichaam tot leven
Uniforme titel Anatomie
Auteur Emily Hawkins
Secundaire auteur Kim Thompson ; Wybrand Scheffer ; Sue Harris
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, cop. 2007
Overige gegevens [14] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Pop-up facts: human body. - Templar, cop. 2007
ISBN 9789047502241
PPN 306042770
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde