Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Spiegelspreuk
Boek

Spiegelspreuk een avontuur van Prins Willem en Lodelakei in het Leeuwarden van de 18de eeuw (2007)/ Lida Dijkstra, met ill. van Roelof van der Schans

De 9-jarige prins Willem van Oranje logeert bij zijn oma Marijke Meu in Leeuwarden (1757). Prins Willem verveelt zich in het paleis van zijn oma totdat er een oud vrouwtje komt die een spiegelspreuk over het kunstkabinet uitspreekt. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Dit verhaal speelt zich af in het Leeuwarden van halverwege de achttiende eeuw. Prins Willem (van Oranje) is 9 jaar en loopt weg van huis naar zijn oma in Leeuwarden. Zijn oma is Maria Louise van Hessen-Kassel maar zij wordt door de bewoners van Friesland Marijke Meu genoemd. Ze woont in de Princessehof. Prins Willem heeft het in eerste instantie niet naar zijn zin in de Princessehof omdat hij niet naar buiten mag. Dan ontmoet hij een vrouwtje met een toverspiegel. Zij laat met haar spiegel afbeeldingen tot leven komen. Zo komt prins Willem in een avontuur terecht waarin hij een vriend en een hondje krijgt en op zoek moet naar deze toverspiegel. Leuk verhaal dat zowel grappig als spannend is. De hoofdstukken worden 'scènes' genoemd, de illustraties zijn een mengeling van foto's en tekeningen. Dit geeft de indruk dat je naar een film kijkt. De hoofdrolspelers, de rekwisieten en de decors worden achter in het boek apart vernoemd. Mooi uitgevoerd met een mysterieuze voorplaat. De Friestalige editie was het actieboek voor de Fryske Berneboekewike 2007*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056151645

Titel Spiegelspreuk : een avontuur van Prins Willem en Lodelakei in het Leeuwarden van de 18de eeuw
Auteur Lida Dijkstra
Secundaire auteur Roelof van der Schans
Type materiaal Boek
Uitgave Leeuwarden : Aed Levwerd, 2007
Overige gegevens 112 p - ill - 25 cm
ISBN 9789056151645
PPN 306178702
Genre historische roman
Thematrefwoord Leeuwarden; 18e eeuw ; Oranje-Nassau, Huis van
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leeuwarden; 18e eeuw