Het heksenhotel
Boek

Het heksenhotel (cop. 2008)/ Anna van Praag

De 12-jarige Laura (ik-figuur) gaat met haar vader en zusje op vakantie naar Ierland. Ze ontdekken een vreemd hotel waar gasten dansen bij volle maan en vreemde rituelen uitvoeren. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Laura (12, ik-figuur) gaat na de scheiding van haar ouders samen met haar vader en haar zusje op vakantie naar Ierland. Ze verblijven er in het Coven Hotel, een merkwaardig hotel waarvan de gasten bizarre rituelen uitvoeren en zeggen dat ze goede heksen zijn. Vooral van Dana, de eigenares van het hotel, gaat een betoverende kracht uit. Laura voelt zich aangetrokken tot de aparte levenswijze van de hotelbewoners. Maar al snel blijkt dat de dingen die in het hotel gebeuren niet zo onschuldig zijn als ze lijken. Dit spannende boek over magie en betovering vertelt op een heel realistische manier hoe gevaarlijk het kan zijn om mensen macht over jou te geven. Het verhaal is in dagboekvorm geschreven en wordt consequent verteld vanuit het perspectief van Laura. Dit perspectief zie je ook weerspiegeld in de eenvoudige stijl, die heel dicht aanleunt tegen jongerentaal. Het vertelperspectief zorgt ervoor dat het verhaal je bijna vanaf de eerste pagina op sleeptouw neemt. Een heel geslaagd boek, dat ongetwijfeld heel populair zal zijn bij jongeren! Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025851668

Titel Het heksenhotel
Auteur Anna van Praag
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Leopold, cop. 2008
Overige gegevens 150 p - 22 cm
Annotatie De 12-jarige Laura (ik-figuur) gaat met haar vader en zusje op vakantie naar Ierland. Ze ontdekken een vreemd hotel waar gasten dansen bij volle maan en vreemde rituelen uitvoeren. Vanaf ca. 10 jaar.
ISBN 9789025851668
PPN 306083027
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ierland ; Magie ; Heksen ; Dagboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ierland ; Magie ; Heksen ; Dagboeken