Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Aidswees
Boek

Aidswees Mary's verhaal (cop. 2008)/ door Helen Howard, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Het verhaal van het 14-jarige meisje Mary uit Zuid-Afrika over haar leven als wees, als gevolg van aids, wordt afgewisseld met historische overzichten, statistieken en feiten met betrekking tot hiv en aids.Mary, een 14-jarig meisje uit Zuid-Afrika, vertelt over haar leven als wees. Haar moeder is overleden aan aids en haar vader woont ver weg. Met informatie over aids en hiv en kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief boek over de aidsepidemie in Zuid-Afrika, uitgegeven in de, tot nu toe zesdelige, serie 'Levensecht'. Het bijzondere van deze serie is dat naast historische overzichten, feiten, cijfers, informatie en suggesties om zelf slachtoffers te helpen tevens het levensverhaal van een van de slachtoffers verteld wordt. In dit boek is dat Mary, 14 jaar oud en wees geworden als gevolg van de aidsepidemie in Zuid-Afrika. Op een aangrijpende manier vertelt zij wat er gebeurd is, hoe het nu met haar gaat en wat haar toekomstplannen zijn. De afwisseling tussen informatie en realiteit maakt dit boek aantrekkelijk. Overzichtelijke lay-out; teksten staan veelal in een kader, gecombineerd met, niet altijd scherpe, kleurenfoto's. Wit en zachte geeltinten zijn gebruikt als achtergrondkleur. Met inhoudsopgave, verklarende woordenlijst, verdere informatie en register. Zeer goed boek over dit onderwerp voor de doelgroep, jongeren vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054837145

Titel Aidswees : Mary's verhaal
Auteur Helen Howard
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion, cop. 2008
Overige gegevens 48 p - ill - 27 cm
Annotatie Tot stand gebracht in samenwerking met Crusaid (Verenigd Koninkrijk) en de Topsy Foundation (Zuid-Afrika) - Met reg - Vert. van: Aids orphan. - Kent : Ticktock Entertainment, cop. 2005. - (Real-life stories)
ISBN 9789054837145
PPN 306199564
Rubriekscode 605.92
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Weeskinderen; Zuid-Afrika ; Aids; Zuid-Afrika ; Weeskinderen; Zuid-Afrika; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Aids

Relaties/Serie

Levensecht
Boek

Levensecht (2006-...)

vol.
Uitgeleend