Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Leven als vluchteling
Boek

Leven als vluchteling Mohammeds verhaal (cop. 2008)/ door Helen Howard, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Mohamed Nazari, een 15-jarige jongen uit Afghanistan, vertelt over zijn leven als vluchteling in de Verenigde Staten. Met informatie over vluchtelingen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waarom zijn wereldwijd zo'n 35 miljoen mensen het gebied waarin ze leefden ontvlucht? Welke rechten hebben vluchtelingen officieel, en is dat ook zo in de praktijk? Aan de hand van de geschiedenis van Afghanistan en van het levensverhaal van de 15-jarige Afghaanse Mohamed Nazari die sinds twee jaar in de Verenigde Staten woont, wordt uitgelegd hoe iemand vluchteling kan worden, en hoe dat in het dagelijks leven is. Mohamed vluchtte met zijn moeder, zijn jonge broer en zusje, na acties door de Taliban. Na jarenlang in Pakistan, Iran en in Turkije te hebben geleefd (overleefd), kreeg het gezin toestemming naar de Verenigde Staten te emigreren. Door de zware depressies van zijn moeder moet Mohamed nu niet alleen proberen zelf in te burgeren, maar moet hij ook voor zijn moeder, broer en zus zorgen. Toch kijkt hij positief tegen zijn toekomst aan. De Amerikaanse auteur kijkt heel genuanceerd naar de politiek van Amerika jegens Afghanistan, en geeft veel algemene achtergrondinformatie over de positie van vluchtelingen. Met aansprekende, niet altijd scherpe, kleurenfoto's. Een prima aanwinst voor lezers vanaf ca. 12 jaar. Maakt deel uit van de nu zesdelige serie 'Levensecht'.

Specificaties

Nederlands | 9789054837169

Titel Leven als vluchteling : Mohammeds verhaal
Auteur Helen Howard
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion, cop. 2008
Overige gegevens 48 p - ill - 27 cm
Annotatie Tot stand gebracht in samenwerking met het International Institute in St. Louis - Met reg - Vert. van: Life as a refugee. - Kent : Ticktock Entertainment, cop. 2005. - (Real-life stories)
ISBN 9789054837169
PPN 306199793
Rubriekscode Afghanistan 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Afghanistan; 1996-2010 ; Afghaanse vluchtelingen; Kinderen; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen

Relaties/Serie

Levensecht
Boek

Levensecht (2006-...)

vol.
Uitgeleend