De drakencode
Boek

De drakencode (cop. 2008)/ Thea Stilton, [red.: Red Whale, door Katja Centomo ... et al. ; eindred.: Katja Centomo ; ill.: Fabio Bono ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Pauline Akkerhuis]

Thea Stilton (ik-figuur) werkt bij de krant De Wakkere Muis. Ze ontmoet op Topford college vijf superspeciale muizinnen. Ze beleven er een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Voortbordurend op het succes rond de populaire uitgeversmuis Geronimo Stilton start een nieuwe reeks met zijn zus Thea (ik-figuur) in de hoofdrol. Zij is gek op reizen en avontuur en doet verslag van een mysterie dat door vijf pittige, jonge muizinnen, de Thea Sisters, ieder afkomstig uit een ander werelddeel, wordt opgelost. Een boek vol maffe, stripachtige tekeningen in vale tinten, typografiefantasietjes in allerlei kleuren, wetenswaardigheden, lijstjes, vragen, aanwijzingen om het mysterie mee te helpen oplossen, aangevuld met 'geheime' dagboekaantekeningen van de vijf. Geen bladzijde is hetzelfde. Vlot geschreven zonder complexe zinnen, lichte smalle tekstblokken met grote interlinie, royaal duidelijk leesbaar lettertype met schreefjes, indeling in 32 hoofdstukjes, handgeschreven titels en paginering. Hoewel populair, uitdagend voor kinderen met leesproblemen. Een voor meisjes spannend en aantrekkelijk boek om in weg te duiken, over vriendschap, verschillend zijn en de voordelen daarvan. Gebonden, met afbeelding van Thea en de Sisters op het roze omslag. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085920526

Titel De drakencode
Auteur Thea Stilton
Instelling /Red Whale
Secundaire auteur Katja Centomo ; Fabio Bono ; Pauline Akkerhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2008 - Mechelen : Baeckens Books
Overige gegevens 173 p - ill., krt., plgr - 22 cm
Annotatie Vert. van: Il codice del drago. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2005
ISBN 9789085920526
PPN 307813622
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Vriendschap ; Ontvoeringen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap ; ontvoeringen

Relaties/Serie

Thea Sisters
Boek

Thea Sisters (2008-...)

vol. 1
Uitgeleend
Thea Stilton