Spoken bestaan
Boek

Spoken bestaan op zoek naar de waarheid over spoken en geesten (2008)/ Hans Bouman, [ill.: Raymond Huisman ; foto's: Hans Bouman ... et al.]

Zoektocht naar de waarheid van bovennatuurlijke verschijnselen als spoken, geesten, helderziendheid en spiritisme. Met zwart-witfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

De belangstelling van de auteur en journalist voor spoken en geesten is al in zijn jeugd begonnen. Hij heeft alle aspecten van bovennatuurlijke verschijnselen eens onder de loep genomen. Zo logeert hij in een spookhuis, praat met een wichelroedeloper, verdiept zich in spiritisme en reïncarnatie, onderzoekt helderziendheid en telepathie en bekijkt de wetenschappelijke bestudering van een parapsycholoog. De auteur van een aantal reisboeken en jeugdromans hanteert een vlotte pen en heeft een aantrekkelijke verteltoon. Als onderzoeker blijft hij nuchter en kritisch, maar hij staat ook open voor alles wat hij hoort en beleeft en geeft daar eerlijk commentaar op zonder zijn oordeel te geven. De informatie is verdeeld over 16 hoofdstukken; er is gebruik gemaakt van tussenkopjes. Volle bladspiegel, waarin de tekst gedrukt is in een vrij kleine letter. Hier en daar slordig taalgebruik. Een aantal zwart-witfoto's geven een echtheidstintje aan de belevenissen. De uitgave sluit af met een lijst boeken en een aantal websites die de auteur geraadpleegd heeft. Een boek vol weetjes voor kinderen die willen weten wat al die bovennatuurlijke verschijnselen inhouden. Met uitgebreide inhoudsopgave. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060056769

Titel Spoken bestaan : op zoek naar de waarheid over spoken en geesten
Auteur Hans Bouman
Secundaire auteur Raymond Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rap, 2008
Overige gegevens 236 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789060056769
PPN 306642646
Rubriekscode 420
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paranormale verschijnselen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Paranormale verschijnselen