Brieven van Bernadette uit Lourdes en Nevers
Boek

Brieven van Bernadette uit Lourdes en Nevers (2008)/ vert. [uit het Frans] en becommentarieerd door Patrick Chatelion Counet, [fotogr.: Photo Viron ... et al.]

Selectie van brieven van Bernadette Soubirous (1844-1879), voorzien van uitgebreide historische en theologische toelichtingen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit jaar (2008) is het 150 jaar geleden dat Bernadette Soubirous (1844-1879) haar ontmoetingen had met Maria in een grot bij Lourdes. Met dit boek wil de vertaler bijdragen aan dit jubileum. Het bevat een selectie van de brieven die Bernadette heeft geschreven, die hier voor het eerst in het Nederlands verschijnen. Het werk is prachtig uitgegeven; sober en smaakvol. De soberheid sluit goed aan bij de 'waardering voor de spiritualiteit van het kleine' die de heilige uit Lourdes met haar brieven uitdraagt. Met deze spiritualiteit is een bijzondere aandacht bedoeld voor de kleine gebeurtenissen in het leven, die ook een grote rijkdom in zich kunnen dragen. De brieven geven een ontroerend beeld van de familieverhoudingen en bieden een blik op het karakter van de schrijfster. Behalve aan familie schreef zij ook aan pelgrims, paters, bisschoppen en de paus. Over de tijd heen bieden haar teksten ook nu nog inspiratie. Vertaler Counet is nieuwtestamenticus. Hij heeft elke brief voorzien van een uitgebreide toelichting, die het geheel in zijn tijd plaatst. Met veel illustraties, noten en een bibliografie.

Specificaties

Nederlands | 9789061730279

Titel Brieven van Bernadette uit Lourdes en Nevers
Uniforme titel Brieven van Bernadette
Auteur Bernadette"
Secundaire auteur Patrick Chatelion Counet
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave 's-Hertogenbosch : KBS, 2008
Overige gegevens 206 p - ill - 25 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Vereniging Nationale Bedevaarten - Met lit. opg
ISBN 9789061730279
PPN 306134632
Rubriekscode 245.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Soubirous, Bernadette
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bernadette