Heb jij misschien mijn potje gezien?
Boek

Heb jij misschien mijn potje gezien? (cop. 2008)/ [tekst] Mij Kelly, [ill.] Mary McQuillan ; vert. [uit het Engels] door Jos van Hest

Suusje moet iets heel belangrijks doen: op het potje. Maar waar is het potje gebleven? Prentenboek met karikaturale illustraties in kleur en een tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Prentenboek in groot vierkant formaat over Suusje Soen die iets heel belangrijks moet doen. Ze moet namelijk op het potje, maar het potje is gestolen. De dieren op de boerderij gebruiken het potje beurtelings terwijl Suusje wanhopig op zoek gaat en alle dieren raadpleegt. Als ze ten einde raad in de struiken haar behoefte wil doen, komen de dieren aangestormd met een heel praktische oplossing. Rijmvertelling waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van uitroeptekens. Daarnaast dragen ook de gevarieerde typografie en de dialogen bij tot beeldend voorlezen. Paginagrote verfillustraties in karikaturale stijl waarbij de dieren vermenselijkt zijn (schaap breit, koe leest de krant) en de gelaatsuitdrukkingen en lichaamstaal treffend zijn weergegeven. Ze zijn vanuit wisselend perspectief getekend. Het zoekelement - waar is het potje?, er is steeds een klein gedeelte te zien - maakt het geheel extra aantrekkelijk. Gegarandeerd kijkplezier - veel grappige details , onder meer de onvermijdelijke knuffel van Suusje - in dit humoristische en geslaagde prentenboek voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056479015

Titel Heb jij misschien mijn potje gezien?
Auteur Mij Kelly
Secundaire auteur Mary MacQuillan ; Jos van Hest
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Mercis Publishing-Allasso, cop. 2008
Overige gegevens [30] p - ill - 28 cm
Annotatie Vert. van: Have you seen my potty?. - London : Hodder Children's Books, 2007
ISBN 9789056479015
PPN 306642476
Thematrefwoord Zindelijkheid ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands