Niemand is zoals jij
Boek

Niemand is zoals jij (cop. 2004)/ Max Lucado, geïll. door Sergio Martinez ; [vert. uit het Engels door: Marieke Hermans-van Rijn]

De houten Nerflanders beoordelen elkaar voortdurend met stickers. Wout zit vol grijze stickers. Als hij een vrolijk meisje zonder stickers ontmoet gaat hij op zoek naar haar geheim. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen in aardetinten. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

In dit groot formaat vierkant prentenboek wordt het verhaal verteld van Wout, een Nerflander. De Nerflanders zijn een houten volkje dat elkaar voortdurend beoordeelt. Iedereen die mooi of goed is, krijgt een sticker van een gouden ster opgeplakt. De Nerflander die minder 'succesvol' is, wordt door anderen beplakt met grijze stippen. Wout is niet populair, hij zit vol met grijze stickers. Op een dag ontmoet hij een meisje dat tot zijn verbazing zonder stickers vrolijk door het leven gaat. Hij gaat op zoek naar haar geheim: Eli de houtsnijder heeft hen allemaal met liefde gemaakt en houdt van hen zoals ze zijn. De soms meer dan paginagrote illustraties in lichte, wat aardse tinten tonen karikaturale (houten) mensfiguren. Boven de omkaderde, vrij uitgebreide tekst staat een vignet dat is uitgelicht uit de grote, ernaast gelegen illustratie. De impliciete christelijke boodschap van de auteur (een Amerikaanse evangelist die meerdere boeken op zijn naam heeft staan) is waardevol voor iedereen, groot en klein. Qua uitvoering geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033828942

Titel Niemand is zoals jij
Auteur Max Lucado
Secundaire auteur Sergio Martinez ; Marieke Hermans-van Rijn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Boeken, cop. 2004
Overige gegevens 31 p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: You are special. - Wheaton, IL : Crossway Books, cop. 1997
ISBN 9789033828942
PPN 262015471
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Identiteit
Taal Nederlands