Jouw school, mijn school
Boek

Jouw school, mijn school kinderen en hun scholen over de hele wereld (cop. 2007)/ [tekst en red. Penny Smith ... et al., fotogr. Bryan Alexander ... et al. ; vert. uit het Engels Christelle Bogaert]

Kinderen uit de hele wereld laten zien hoe zij hun schooldag doorbrengen. Ontdek de verschillen en overeenkomsten met jouw eigen schooldag. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 tot 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van veel kleurenfoto's en korte tekstblokken is te zien hoe 43 kinderen (van 6 tot 13 jaar) uit 31 landen in Amerika, Europa, Afrika, Azië en 'Australazië' hun schooldag doorbrengen. Bij sommige landen is de schooldag van meer kinderen beschreven, omdat het gaat om contrasterende scholen, zoals een arme dorpsschool in een berggebied tegenover een luxueuze particuliere school in een yuppenwijk. Er wordt aandacht besteed aan onder meer de wandeling of rit naar school, schoolgebouwen, schoolmethodes, lunch of schoolmaaltijd, sport en recreatie, huiswerk, de activiteiten na schooltijd, vrienden en vriendinnen. Zo zijn overeenkomsten en gelijkenissen met de eigen schooldag goed te ontdekken. Bevat ook info over het UNICEF-project 'School-in-a-box' dat heel grote koffers vult met schoolspullen voor een leerkracht en maximaal 80 leerlingen, ten behoeve van klassen in vluchtelingenkampen, rampgebieden enz. De vertaling is helaas zowel taalkundig als inhoudelijk niet vlekkeloos. Interessante informatie voor kinderen van 9-13 jaar. Voorzien van globale topografische kaarten en register.

Specificaties

Nederlands | 9789077437018

Titel Jouw school, mijn school : kinderen en hun scholen over de hele wereld
Secundaire auteur Penny Smith ; Bryan Alexander ; Christelle Bogaert
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2007 - Zeewolde : Forte
Overige gegevens 79 p - ill., krt - 31 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: A school like mine. - London : Dorling Kindersley, cop. 2007
ISBN 9789077437018
PPN 307346145
Rubriekscode 452
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Scholieren; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Scholieren