Saudi-Arabië
Boek

Saudi-Arabië (cop. 2008)/ William Facey, [uit het Engels vert. door: Ineke Woestenburg ... et al. ; foto's: Saudi Aramco (Max Steineke ... et al.) ; cartogr.: Armand Haye]

Informatie over Saudi-Arabië voor wat betreft geschiedenis, steden, onderwijs, economie en cultuur. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit een reeks informatieve jeugdboeken over landen in de hele wereld is gewijd aan Saudi-Arabië, het meest traditionele van de moderne islamitische landen. Het boek begint al aan de binnenkant van het omslag met een grote topografische kaart en eindigt met een grote kaart van de wereld. Ertussenin worden o.a. geschiedenis, landschap, steden, mensen, islam, onderwijs, keuken, godsdienst, kunst en cultuur, economie en natuur van dit land besproken. Veelzeggende kleurenfoto's en gekleurde kaders met leuke weetjes begeleiden de tekst. Doordat een aantal foto's van een tekstballonnetje voorzien is, krijgt het geheel iets speels. Het taalgebruik is daarentegen erg volwassen en vooral informatief. Helaas ontbreekt een woordenlijst. Een goede kennismaking met Saudi-Arabië. Door de aardrijkskundige aard van het boek vooral geschikt voor spreekbeurten en werkstukken voor lezers vanaf ca. 11 jaar. Met register. Dit is het eerste deel over landen uit de Arabische wereld.

Specificaties

Nederlands | 9789068327854

Titel Saudi-Arabië
Uniforme titel Op bezoek in... Saudi-Arabië
Auteur William Facey
Secundaire auteur Ineke Woestenburg ; Max Steineke ; Armand Haye
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : KIT Publishers, cop. 2008
Overige gegevens 48 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789068327854
PPN 306744775
Rubriekscode Saudi-Arabië 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Saudi-Arabië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Saudi-ArabiSaudi-Arabië

Relaties/Serie

Wereldreeks. Op bezoek in... de Arabische wereld
Boek

Wereldreeks. Op bezoek in... de Arabische wereld (cop. 2008-...)

vol.
Uitgeleend