Chimpansees
Boek

Chimpansees (2007)/ Toshikazu Ito, ill.: John Francis ; [vert. uit het Engels: Marthe C. Philipse ; red.: Marja Stoepman]

Het leven van de chimpansee wordt in beeld gebracht voor wat betreft geboorte en ontwikkeling, zijn gedrag, leefgebieden en bedreigingen. Met korte teksten en veel natuurgetrouwe kleurentekeningen en foto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam formaat uitgave over het rijke leven van de chimpansees. De chimpansee is de apensoort die de mens het meest nabij komt: in uiterlijk, gebruiken en gewoonten, denkvermogen, sociale intelligentie, zorg voor het nageslacht. In korte hoofdstukken van twee pagina's passeren allerlei aspecten van het leven van de chimpansee de revue; zo is er o.a. aandacht voor groei en ontwikkeling, omgangsvormen, mannelijk vertoon en machtsstrijd, vrouwtjesdieren, op jacht gaan, dagelijkse voeding, het hanteren van voorwerpen, leefgebieden en aantallen. Informatie en illustratie gaan in deze uitgave hand in hand. Elk hoofdstuk wordt kort ingeleid en in korte deelhoofdstukjes uitgediept. De tekst is op overzichtelijke wijze in of naast de illustratie opgenomen. Behalve de vele, vrij realistische kleurentekeningen zijn ook enkele kleurenfoto's gebruikt. Enkele bijzondere hoofdstukken zijn gewijd aan het jarenlange onderzoek naar de leefwereld van apen (chimpansees) van de Engelse wetenschapster Jane Goodall en aan de opvallende (sociale omgangsvormen) chimpanseesoort der Bonobo's. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar is dit deel uit een uitgebreidere reeks* een aansprekende en begrijpelijke vraagbaak (interesse, werstukken, spreekbeurten).

Specificaties

Nederlands | 9789080939165

Titel Chimpansees
Auteur Toshikazu Ito
Secundaire auteur John Francis ; Marthe C. Philipse ; Marja Stoepman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Amsterdam] : Bergmans, 2007
Overige gegevens 48 p - ill - 28 cm
Annotatie Vert. van: Chimpansees. - Tokyo : Gakken, cop. 2007. - (Illustrated encyclopedia of animals)
ISBN 9789080939165
PPN 304709905
Rubriekscode 598.94
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chimpansees
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Apen

Relaties/Serie

Dieren encyclopedie
Boek

Dieren encyclopedie (2007-...)

vol.
Uitgeleend
Toshikazu Ito