Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Tegen de zon in kijken
Boek

Tegen de zon in kijken doodsangst en hoe die te overwinnen (cop. 2008)/ Irvin D. Yalom, [vert. uit het Engels Miebeth van Horn]

Beschouwingen en observaties van de befaamde Amerikaanse psychotherapeut over angst voor de dood en hoe met die angst valt te leven.

Aanwezigheid

Recensie

De mens vreest meestal de dood en is ook vaak bang om erover te denken en te spreken. Zelfs in de psychotherapeutische praktijk komt het onderwerp daardoor minder vaak voldoende openlijk naar voren dan gewenst en zinvol is. De ervaring van de auteur, de beroemde Amerikaanse existentiële psychotherapeut en schrijver van enkele romans en toegankelijke boeken over zijn vak, geeft in dit boek aan hoe belangrijk het is voor onze levenskwaliteit om - wanneer het nodig is - bewust stil te staan bij zoals de dood in ons leven zich manifesteert. Een - plotseling - sterven van een medemens of een eigen ervaring van er bijna geweest te zijn, raakt ons gevoel zelf sterfelijk te zijn. Negeren hiervan - of niet-herkennen - kan leiden tot geestelijk lijden. De auteur geeft in eenvoudige woorden ook een handreiking aan therapeuten en is kritisch naar moderne oppervlakkige therapievormen. De auteur vertelt over zijn therapiewerk, zijn - filosofische en therapeutische - inspiratiebronnen en leermeesters (onder anderen Rollo May) en zijn eigen biografie. Thematisch bijzonder belangrijk én toegankelijk. Met literatuurverwijzingen in eindnoten.

Specificaties

Nederlands | 9789050189095

Titel Tegen de zon in kijken : doodsangst en hoe die te overwinnen
Auteur Irvin D. Yalom
Secundaire auteur Miebeth van Horn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Balans, cop. 2008
Overige gegevens 208 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Staring at the sun : overcoming the terror of death. - Cop. 2008
ISBN 9789050189095
PPN 307693376
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Angsten