Quilt decoraties
Boek

Quilt decoraties (cop. 2008)/ Sally Holman, [fotogr.: Philip Wilkins ... et al. ; red. Nederlandstalige ed.: Textcase ; vert. uit het Engels: Josée Jakobs]

Informatie over het versieren van een quilt met kralen, kantjes en bandjes, borduursteken en andere versiertechnieken en materialen.

Recensie

Een quiltboek dat voor het grootste deel informatie bevat over het versieren van een quilt. Na korte hoofdstukken over benodigdheden, soorten stoffen en versieringen, garens en patchworktechnieken volgen uitgebreidere hoofdstukken over de verschillende versiertechnieken zoals borduurwerk, lintjes en bandjes, appliqué, kralen, kunstmaterialen etc. Tot slot volgen een aantal mallen voor te maken werkstukken, een uitgebreid trefwoordenregister en een korte lijst met winkels, verenigingen en websites. Het boek bevat veel kleurenfoto's (groot en klein) en stap voor stap-werkbeschrijvingen van afgebeelde werkstukken. Deze kunnen met de aangegeven technieken echter op iedere wijze worden afgewerkt. Het boek is gedrukt in twee en vier kolommen waarbij het lettertype soms vrij klein wordt. Dit modern ogende boek combineert oude en nieuwe technieken en zal veel informatie en plezier geven aan iedere liefhebber van Crazy- of Victoriaans quiltwerk. Stevige kaft met een aantrekkelijke omslagfoto.

Specificaties

Nederlands | 9789059207561

Titel Quilt decoraties
Auteur Sally Holman
Secundaire auteur Josée Jakobs
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2008
Overige gegevens 127 p - ill - 23×23 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The quilter's book of embellishments. - London : Quarto, 2007
ISBN 9789059207561
PPN 307454304
Rubriekscode 626.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Quilten
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Quilten