In de donkere nacht
Boek

In de donkere nacht (cop. 2008)/ M. Christina Butler [tekst], Jane Chapman [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Wanneer Kikker 's nachts bij zijn vijver komt, schrikt hij van een enorm zwart Vijvermonster. Hij haalt zijn vrienden Egel, Das en Konijn erbij. Prentenboek met paginagrote acrylillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bijna vierkant, groot formaat prentenboek waarin de dieren Kikker, Egel, Das, Konijn en Hazelmuis een vermakelijk avontuur meemaken in het donker. Kikker ontwaakt uit zijn winterslaap en ontmoet weer zijn vriendjes. Hij is op weg naar zijn vijver als het plotseling donker wordt. Hij leent een lantaarn van Hazelmuis. Aangekomen bij de vijver schrikt hij van een enorm zwart Vijvermonster. Op dat moment begint een prachtig repeterend spel van licht en schaduw waarin het Vijvermonster, op ingenieuze wijze, steeds groter en vreemdvormiger wordt. Totdat Hazelmuis, het kleinste dier, het verlossende inzicht brengt in dit angstwekkend avontuur. Het geanimeerde verhaal is grappig en zit vol herhalingseffecten. Het verhaal zit ook vol nachtgeluiden van wind, piepende lantaarns, dierenstemmen, schrikreacties. Het is erg leuk om voor te lezen en om samen met kleuters en derde groepers de oorzaak van het Vijvermonster te (onder)zoeken. De prenten (geschilderd, acryl) fungeren als een beeldend, kleurig verhaaldecor. Ze kennen veel beweging, actie en goed getroffen mimiek. De vriendjesclub wordt enige malen in prachtige poses geportretteerd. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059207684

Titel In de donkere nacht
Auteur M. Christina Butler
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Jane Chapman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: The dark, dark night. - Cop. 2008
ISBN 9789059207684
PPN 30769691X
Thematrefwoord Nacht ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nacht ; Repeteerverhalen ; Ketting- en repeteerverhalen