Buffalo Fantje
Boek

Buffalo Fantje (cop. 2007)/ [tekst:] Anushka Ravishankar, [tek.:] Christiane Pieper ; [vert. uit het Engels en bew. door] Imme Dros

Fantje, een jong olifantje zonder ouders, moet kiezen tussen de buffels met wie hij is opgegroeid en een langskomende kudde olifanten. Prentenboek met paginagrote etsen met een paarsblauwe steunkleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een orkaan ontwricht het leven van Fantje, een jong olifantje. Hij is zijn moeder kwijt en de apen lachen hem uit en pesten hem. Gelukkig is er een kudde buffels die hem als vanzelfsprekend opneemt. De buffels beschermen hem en Fantje helpt de buffels zo goed als hij kan. Hij en de buffels, ze houden van elkaar. Dan komt op een dag een kudde olifanten die vindt dat Fantje bij hen hoort, maar de buffels willen dat hij blijft. In het korte bestek van dit verhaal komen enkele serieuze zaken ter sprake die met eenzaamheid en identiteit te maken hebben. De illustraties over de volle pagina - etsen met een paarsblauwe steunkleur - en de speelse belettering over de illustraties vormen met de kernachtige vertaling van Imme Dros een krachtige, warme en toegankelijke vertelling. Een prentenboek met een bijzondere vormgeving (handgedrukt op handgeschept papier). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053305584

Titel Buffalo Fantje
Auteur Anushka Ravishankar
Secundaire auteur Imme Dros ; Christiane Pieper
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Mets & Schilt, cop. 2007 - ['s-Gravenhage] : Oxfam Novib
Overige gegevens [41] p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: Elephants Never Forget! - Chennai, India : Tara, cop. 2006
ISBN 9789053305584
PPN 306692449
Thematrefwoord Identiteit ; Eenzaamheid
Taal Nederlands