Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Masters of Rietveld
Boek

Masters of Rietveld Dutch design education in the 21st century by the Sandberg Institute (2008)/ [ed.-in-chief Mieke Gerritzen, ed., transl. Laura Martz ... et al.]

Overzicht van het werk van grafische ontwerpers die afstudeerden aan het Sandberg Instituut van de Rietveld Academie in Amsterdam.

Aanwezigheid

Recensie

De afdeling design (grafische vormgeving) van het Sandberg Instituut, een tweejarige masteropleiding verbonden aan de Rietveld Academie in Amsterdam, stelt zich ten doel maatschappelijk betrokken vormgevers af te leveren die de grenzen van hun vakgebied opzoeken. Die grenzen vervagen in tijden van globalisatie waarin we toenemend worden gebombardeerd met beelden. Ook deze pil, een soort visitekaartje van het instituut, overlaadt ons met beelden uit de wereld van reclame en media. Duizenden zwart-witfotootjes, vrijelijk naar vorm gesorteerd, denderen van kaft tot kaft en doen de lezer duizelen: nieuwe betekenis geven aan bestaande beelden is de gedachte. In deze beeldenstroom zijn bescheiden lemma's van vormgevers ingebed die de afgelopen jaren afstudeerden van het instituut (hier kleurenafbeeldingen). Onder hen Teun Castelein die de gevel van de school exploiteerde voor advertenties en Mieke Gerritzen die furore maakte op het gebied van televisievormgeving (VPRO). De uitgebreid geannoteerde Engelstalige uitgave is een interessant experiment, maar vooral ook een tijdsdocument.

Specificaties

Engels | 9789081165525

Titel Masters of Rietveld : Dutch design education in the 21st century by the Sandberg Institute
Secundaire auteur Mieke Gerritzen ; Laura Martz
Type materiaal Boek
Editie 1st ed;
Uitgave [Amsterdam] : All Media, 2008
Overige gegevens 388 p - ill - 29 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789081165525
PPN 305974017
Rubriekscode 770.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Industriele vormgevers; Nederland