Mijn vingerpopboekje met Nico de Muis
Boek

Mijn vingerpopboekje met Nico de Muis (cop. 2008)/ [tekst: Andrea Gerlich, ill.: Antje Flad ; vert. uit het Duits: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Nico de Muis komt uit zijn holletje en gaat een kijkje nemen bij zijn vriendjes. Hardkartonnen prentenboekje met paginagrote tekeningen en een vingerpopje dat door een gat in elke pagina het boek binnenkomt. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Hoofdpersoon Nico de Muis gaat bij verschillende dieren op bezoek en belandt op verschillende plaatsen. In het midden van dit stevige kartonboekje met afgeronde hoeken zit muisje Nico, een pluche vingerpopje. Bij het omdraaien van iedere bladzij komt dit stevig bevestigde, beweegbare popje door een royaal gat in het midden van de pagina tevoorschijn. De dieren hebben soms een wat menselijk aandoende verschijningsvorm, zoals de lieveheersbeestjes en de bijen. Voorwerpen uit de omgeving worden niet geheel afgebeeld (bijvoorbeeld enkel een boomstam) en dat is onduidelijk voor jonge kinderen. De afbeeldingen in aquarelstijl bieden mogelijkheden tot interactie, mede vanwege verschillende, in het geheel afgebeelde, details. De illustraties vullen de gehele bladspiegel. De bondige tekst sluit bij de illustraties aan. Kortom, een aardig kartonboekje dat uitnodigt tot interactie. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059207998

Titel Mijn vingerpopboekje met Nico de Muis
Uniforme titel Nico de muis
Auteur Andrea Gerlich
Instelling /Vitataal, Oostum
Secundaire auteur Antje Flad ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2008
Overige gegevens [16] p - ill - 13×13 cm
Annotatie Rugtitel: Nico de muis - Vert. van: Mein Fingerpuppenbuch mit Niko Maus. - München : arsEdition, cop. 2007
ISBN 9789059207998
PPN 307910296
Thematrefwoord Voelboeken
Taal Nederlands