De ring van vuur
Boek

De ring van vuur (cop. 2007)/ Pierdomenico Baccalario, tek. Iacopo Bruno ; vert. [uit het Italiaans] Pieter van der Drift en Manon Smits

Vier tieners ontdekken dat hun ontmoeting in een hotel in Rome niet toevallig is. Wanneer zij een koffertje aannemen van een vluchtende professor, nemen zij onbewust de opdracht aan de wereld te redden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Vier tieners komen elkaar tegen in het hedendaagse Rome, als drie van hen met ouder(s) een vakantie hebben geboekt in het hotel van Elettra's vader. Het is eind december 1999 en de afsluiting van het millennium komt eraan. Volgens (ook na het lezen van het boek) onduidelijke bronnen moet er eens in de honderd jaar een uitdaging worden aangegaan om de wereld in stand te houden. De opdracht zit in een koffertje dat het viertal in handen krijgt. In drie dagen doorkruisen de vier kinderen heel Rome, van aanwijzing naar volgende aanwijzing op zoek naar datgene wat hen het geheim van het koffertje uitlegt. De sfeer doet wat denken aan 'De Da Vinci code', compleet met genootschap, hints en oude gebouwen. Toch blijft er veel onbeantwoord. Het open einde is dan ook een verzoek tot antwoorden in het vervolg. De uitvoering is prachtig met een opvallend, rood omslag. De schutbladen en een tiental pagina's in het boek zijn fullcolour collages die als fotoboekje worden gepresenteerd. De tekst bestaat uit veelal korte alinea's, overzichtelijke zinslengte met niet al te veel moeilijke woorden en brede witmarges. Daarnaast geven koptekst en titelweergave het geheel een extra cachet. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054615477

Titel De ring van vuur
Auteur Pierdomenico Baccalario
Secundaire auteur Iacopo Bruno ; Pieter van der Drift
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2007 - Amsterdam : Fantoom
Overige gegevens 331 p., [16] p. pl - ill., plgr., portr - 23 cm
Annotatie Vert. van: L'anello di fuoco. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2006
ISBN 9789054615477
PPN 307696278
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Rome
Taal Nederlands