Vraag dr. W. IJsvogel alles over dieren
Boek

Vraag dr. W. IJsvogel alles over dieren (cop. 2007)/ geschreven door Claire LLewellyn, geïllustreerd door Kate Sheppard ; [vert. uit het Engels door Anna Dolinda ; hoofdred.: Carron Brown ; foto: Robert Nunnington]

Dr. W. IJsvogel geeft allerlei bezorgde dieren adviezen over hun problemen. Zo kom je op een grappige manier van alles te weten over voedselketens, diëten en relaties. Tijdschriftachtige vormgeving met speelse kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In dit informatieve dierenboek kiezen de schrijfsters voor een andere aanpak dan de meeste andere boeken in dit genre. Hoofdpersoon in deze uitgave is dr. W. IJsvogel, die als een alternatieve Mona vragen beantwoord en problemen oplost van bezorgde dieren. Deze dieren stellen vragen over zichzelf of over andere dieren, waardoor de jonge lezers via de vraag en het antwoord van de 'dokter' op humoristische wijze allerlei wetenswaardigheden over het dierenrijk komen te weten. Zo is er een donderkopje dat in zit over de veranderingen in zijn lijf en door dr. IJsvogel gerustgesteld wordt: hij wordt een kikker! Tussen de vragen door geeft dr. IJsvogel ook algemene informatie over gevaarlijke kleuren, levensloop en de voedselketen, compleet met handige tips voor de dieren. De kolderieke illustraties die aan de tekeningen van Quentin Blake doen denken en de tijdschriftachtige vormgeving maken dit tot een speels boek waar kinderen van 8 t/m 10 jaar veel plezier aan zullen beleven. Met woordenlijst en register.

Specificaties

Nederlands | 9789052474021

Titel Vraag dr. W. IJsvogel alles over dieren
Uniforme titel Alles over dieren
Auteur Claire Llewellyn
Secundaire auteur Kate Sheppard ; Anna Dolinda ; Carron Brown ; Robert Nunnington
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Zirkoon, cop. 2007
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Ask Dr. K. Fisher about animals. - Londen : Kingfisher, 2007
ISBN 9789052474021
PPN 307470652
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Gedrag
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gedrag