Het kleine boekje over het milieu
Boek

Het kleine boekje over het milieu (cop. 2008)/ tekst en ill. door Christine Coirault, [vert. uit het Engels: Peter Straus ; red.: Inmerc]

Op speelse wijze wordt geleerd hoe je om dient te gaan met natuur en milieu. Met tekst op rijm en vrolijke tekeningen in bonte kleuren. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Recensie

Informatief boekje voor jonge kinderen geschreven vanuit de filosofie: omdat onze aarde zo kostbaar is. Zuinig zijn met water en energie, afval opruimen en liefde voor alle dieren/mensen zijn de onderwerpen in dit boek. De tekst op rijm - in groot formaat schrijfletter - staat op een hele pagina en gaat op de andere pagina vergezeld van een bontgekleurde en voor jonge kinderen aansprekende illustratie, waarop dieren als hoofdpersonages fungeren. De frisgekleurde tekeningen zijn overzichtelijk en bevatten soms leuke details. De tekst bestaat uit een kernachtige bewoording van een milieufacet ('Tanden poetsen dat is goed zeker als je de kraan dicht doet'). Het gebruik van rijm leidt tot tekstuele noodgrepen ('kranten, blaadjes en ander papier gebruik je wel een keer of vier'), maar dat doet geen afbreuk aan dit handzame boekje (met gewatteerde kaft). Met liefde gemaakte uitgave die op een speelse wijze peuters en kleuters stil laat staan bij de kostbaarheden van onze aarde en aanzet bewust om te gaan met de natuur en het milieu. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar. In dezelfde opzet verscheen van dezelfde auteur 'Het kleine boekje over tafelmanieren'*.

Specificaties

Nederlands | 9789066118560

Titel Het kleine boekje over het milieu
Auteur Christine Coirault
Instelling /Inmerc, Wormer
Secundaire auteur Peter Straus
Type materiaal Boek
Uitgave Wormer : Inmerc, cop. 2008
Overige gegevens [32] p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: The little book of the environment. - Frogillo Books, 2007
ISBN 9789066118560
PPN 30794509X
Rubriekscode 614.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Milieu
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Milieu