Dora op ontdekkingsreis
Boek

Dora op ontdekkingsreis kleuren, getallen, figuren en letters : til de flapjes op, beweeg de schuifjes, voel de materialen, en doe nog veel meer leuke dingen! (cop. 2008)/ [door Lauryn Silverhardt, geïll. door Dave Aikins ; vert. uit het Engels]

Dora gaat op ontdekkingsreis en leert onder andere tellen, kleuren en vormen benoemen en de letters van het alfabet. Hardkartonnen prentenboek met clichématige illustraties, beweegbare delen en voelelementen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Groot formaat hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over Dora die van alles ontdekt in de wereld om haar heen. Dora is bekend door de gelijknamige animatiefilms die bijna dagelijks worden uitgezonden op televisie (Nickelodeon). De platen in deze uitgave tonen beelden uit die (korte) films. Op elke van de vijf dubbele pagina's, inclusief de schutbladen, is/zijn een grote of meer kleinere illustraties te zien die bij elkaar horen. Hierop spreekt Dora de lezertjes rechtstreeks aan door te vragen om te kijken, iets te zoeken, vormen of kleuren te benoemen, te tellen of de letters van het alfabet te lezen met behulp van een afbeelding. Voorbeelden zijn: 'Zie je de gele vis?', 'Hoeveel krokodillen tel je?' en 'Welke (basis)figuren zie je?'. De tekeningen zijn vrolijk en kleurrijk, maar zeer clichématig. De korte tekst bestaat geheel uit dialoog en is langs de rand of in een rustig deel van de platen afgedrukt. De eerste twee bladzijden zijn erg dik (resp. 4 en 3 mm) omdat er 'voelstoffen' achter openingen verwerkt zijn en plastic schuifjes waarachter men antwoorden kan vinden. Ook zijn er uitklapdelen en uitgestanste vormen. Soms Engelse woorden zoals 'party' en 'let's go'. Er wordt in het Engels geteld. Een kijk-, zoek-, voel-, tel- en abc-boek ineen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089410467

Titel Dora op ontdekkingsreis : kleuren, getallen, figuren en letters : til de flapjes op, beweeg de schuifjes, voel de materialen, en doe nog veel meer leuke dingen!
Auteur Lauryn Silverhardt
Secundaire auteur Dave Aikins
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2008 - Antwerpen : Standaard
Overige gegevens [12] p - ill - 30 cm
Annotatie Gebaseerd op de tv-serie Dora the Explorer - Vert. van: Dora discovers. - New York : Simon Spotlight, 2004
ISBN 9789089410467
PPN 307944263
Thematrefwoord Tellen ; Kleuren ; ABC-boeken ; Beweegbare boeken ; Voelboeken
Taal Nederlands