Rickie & Henri
Boek

Rickie & Henri een waar verhaal over een bijzondere vriendschap (cop. 2008)/ Jane Goodall, ill. van Alan Marks ; [vert. uit het Engels van Ineke Ris]

Nadat haar moeder is doodgeschoten, komt een jonge chimpansee in Congo bij een goede verzorger en zijn hond terecht. De aap en de hond sluiten vriendschap. Prentenboek met paginagrote pen- en aquarelillustraties; de dieren zijn natuurgetrouw getekend. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

In Congo wordt een jonge chimpansee, als haar moeder is doodgeschoten, meegenomen door een handelaar. Gelukkig wordt ze gered door een man die haar goed verzorgt. Daar sluit het aapje vriendschap met zijn hond. Als ze volwassen wordt gaat ze naar een opvangcentrum. Dit waargebeurde verhaal wordt verteld door een bekende bioloog. Zij hoopt dat op deze wijze kinderen beter met het milieu om zullen gaan. Omdat het taalgebruik niet eenvoudig is, en het verhaal aangrijpend, soms tegen het sentimentele aan is, zal het prentenboek oudere kleuters aanspreken. De platen, (aquerel met pen), passen goed bij de sfeer van het boek. De dieren zijn gedetailleerd en natuurgetrouw geschilderd; de mensen op de achtergrond vaag, wat dreigend en in zachte tinten. Bevat achtergrondinformatie. Van de opbrenst van het boek gaat een deel naar de Jane Goodall Stichting. Mooi prentenboek dat goed gebruikt kan worden bij projecten over bedreigde diersoorten en milieu. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055798810

Titel Rickie & Henri : een waar verhaal over een bijzondere vriendschap
Uniforme titel Rickie en Henri
Auteur Jane Goodall
Secundaire auteur Alan Marks ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, cop. 2008
Overige gegevens [27] p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Rickie & Henri. - Hong Kong : Neugebauer, cop. 2008
ISBN 9789055798810
PPN 308128133
Genre dierenleven
Thematrefwoord Chimpansees ; Dierenbescherming ; Congo
Taal Nederlands