Over de blauwe gele rode oranje roze paarse groene bruine grijze appelblauwzeegroene witte en zwarte wolf
Boek

Over de blauwe gele rode oranje roze paarse groene bruine grijze appelblauwzeegroene witte en zwarte wolf (cop. 2008)/ Meneer Zee, [ill.:] Gitte van Coillie

De wolven wonen in boeken op plekken waar ze zich goed kunnen verstoppen. De witte wolf weet een betere verstopplek. Nu kan de zwarte wolf hen niet meer vinden. Prentenboek met paginagrote illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Er is maar een wolf die kinderen graag bang maakt en dat is de grote griezelige Zwarte Wolf. Alle andere wolven verstoppen zich liever en daarom wonen ze elk op een bladzijde die dezelfde kleur heeft als hun vacht. Wanneer de Blauwe Wolf samen met de Gele en de Rode Wolf op bezoek gaat bij de Witte Wolf, de gierigste en gulzigste wolf van alle wolven, weet deze een betere verstopplek: in zijn buik! Allerlei gekleurde wolven schrokt de Witte Wolf naar binnen, totdat bijna iedereen in zijn maag zit en alleen de Zwarte Wolf nog rond loopt. En die wordt heel erg boos als hij merkt dat al zijn vriendjes weg zijn. Kleurrijk prentenboek met een speelse voorleestekst en een knallende ontknoping. De tekst, in een grote ronde letter, geeft de genoemde wolven in hun eigen kleur weer (bijvoorbeeld: de woorden 'Paarse Wolf' zijn paars gedrukt) en de sprekende paginagrote illustraties in gemengde techniek (krijt, verf en soms papiersnippers) beslaan steeds een dubbele pagina. Een spannend verhaal van de zoon van de Vlaamse kinderboekenauteur en -illustrator Gregie de Maeyer. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059323919

Titel Over de blauwe gele rode oranje roze paarse groene bruine grijze appelblauwzeegroene witte en zwarte wolf
Auteur Meneer Zee ; Gitte van Coillie
Secundaire auteur Gitte van Coillie
Type materiaal Boek
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - ill - 28 cm
ISBN 9789059323919
PPN 308204395
Thematrefwoord Kleuren ; Boeken
Taal Nederlands