Tara, de luchtelf
Boek

Tara, de luchtelf (cop. 2008)/ Christa Unzner [ill.], Simone Lindner [tekst ; vert. uit het Duits van Christine Kliphuis]

Luchtelfje Tara vertelt over haar ervaringen in de natuur. Prentvertelling met paginagrote illustraties in pen en aquarel. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Tara is een kleine luchtelf die zich inzet voor alles en iedereen die op haar weg komt. Snel ronddraaiend zorgt ze voor een warme luchtstroom om bloemen te bevrijden die onder nat bevroren bladeren dreigen te stikken. De rups wordt uit zijn cocon bevrijd. En op de stroming van de wind leert ze de vlinder vliegen. Tot slot krijgt ze van de elfenkoningin een magische ring waarmee ze ook in de mensenwereld hulp kan bieden. In een brief achter in het boek gehecht geeft ze de lezers een toelichting daarover. Het prentenboek is een deeltje in een reeks* over water, lucht, vuur en aarde. Het verhaal wijst jonge kinderen op de werking van de elementen. De schoonheid van de natuur en het feit dat je daar voorzichtig mee om moet gaan, komen ook duidelijk naar voren. Inhoud en taalgebruik zijn voor kleuters soms wat hoog gegrepen, maar de kinderlijke verteltoon compenseert dat ruimschoots. De tekst staat tussen prachtig geïllustreerde paginagrote pen- en aquarelschilderingen in mooie zachte tinten. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055799626

Titel Tara, de luchtelf
Auteur Christa Unzner
Secundaire auteur Christine Kliphuis ; Simone Lindner
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, cop. 2008
Overige gegevens [32] p - ill - 22 cm - briefje
Annotatie Vert. van: Luftelfe Tara. - Hong Kong : Neugebauer, cop. 2008
ISBN 9789055799626
PPN 308123166
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Lucht
Taal Nederlands