Het mysterie van de Graal
Boek

Het mysterie van de Graal de geheime erfgenamen van Jezus en Maria Magdalena (2008)/ Laurence Gardner, [vert. uit het Engels: Piet Dal]

Uitgebreide beschouwing over de genaeologische erfopvolging van het vermeende huwelijk van Jezus en Maria en Jezus' broer Jakobus.

Recensie

Deze uitgave is een gedeeltelijke update van de als pseudo-historie verguisde, maar door veel Da Vinci Code-aanhangers bejubelde bestseller 'Erfopvolgers van de Graal'*. Hierin poneerde de auteur via 'Graalgenealogisch onderzoek' onder meer de stelling dat koning Arthur en zijn ridders zouden afstammen van de nakomelingen van het huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena, en die van Jakobus. Nieuw is dat de focus hier op de eerste (leven van Jezus) tot en met de zesde eeuw (Koning Arthur) ligt. Door een doorwrochte vergelijking van apocriefe/ bijbelse evangelieën en talrijke wereldlijke kronieken en verslagen met nieuw bronmateriaal uit Vaticaanse archieven (beperkende edicten) beschrijft hij de poging tot uitroeiïng van wat men bij die laatste 'De erfgenamen van de Heer' noemde. Naast zijn stokpaardjes als de betwistbare canon van de evangeliën, de hypocriete katholieke afwijzing van de vrouw, en Franse en Engelse kronieken (Graalliteratuur) als cryptogrammen van de 'Messiaanse lijn' (met herziene stambomen) valt op dat hij geleerd heeft van de kritiek en zijn bronnen beter verantwoordt. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789043911504

Titel Het mysterie van de Graal : de geheime erfgenamen van Jezus en Maria Magdalena
Auteur Laurence Gardner
Secundaire auteur Piet Dal
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Tirion, 2008
Overige gegevens 448 p., [16] p. pl - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: The Grail enigma: the hidden descent of Jesus. - London : HarperElement, 2008
ISBN 9789043911504
PPN 308261011
Rubriekscode 909
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Graal
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Graal