Het betoverde land achter de kleerkast
Boek

Het betoverde land achter de kleerkast (2010)/ C.S. Lewis, vert. [uit het Engels] door Madeleine van den Bovenkamp-Gordeau ; met ill. van Pauline Baynes

Vier kinderen die door een betoverde kleerkast in het land Narnia terechtkomen strijden met Aslan de Leeuw tegen de Witte Tovenares. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel uit de serie 'De Kronieken van Narnia'*. Vier Londense kinderen evacueren in de oorlogsjaren naar het geheimzinnige huis van hun oom op het platteland. Via een betoverde kleerkast komen zij in het land Narnia, waar zij, samen met de leeuw Aslan, strijden tegen de Witte Tovenares die het land in een eeuwige winter gevangen houdt. Dit land, met een andere tijdsrekening, wordt bevolkt door talloze figuren uit de Griekse en Germaanse mythologie zoals faunen en centauren. De karakters komen redelijk uit de verf. Af en toe is de auteur belerend aanwezig. Duidelijk lettertype, overzichtelijke bladspiegel. Bevat kleine, ouderwetse zwart-wittekeningen. Het omslag, een scène uit het verhaal bevattend, roept een magische sfeer op. De symboliek van de leeuw Aslan, die zich opoffert voor Edmund en later weer verrijst (zoals Christus) zullen kinderen er waarschijnlijk niet uithalen. De vertaling is gelijk aan de uitgave van Leopold uit 1998, die echter modernere illustraties bevat. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026610578

Titel Het betoverde land achter de kleerkast
Auteur C.S. Lewis
Secundaire auteur Madeleine van den Bovenkamp-Gordeau ; Pauline Baynes
Type materiaal Boek
Editie 9e dr;
Uitgave [Kampen] : Callenbach, 2010
Overige gegevens 157 p - ill - 24 cm
Annotatie Vert. van: The lion, the witch and the wardrobe. - London : Bles, 1950 - 1e dr. van deze uitg.: 2000. - Oorspr. titel: De betoverde kleerkast. - Hoorn : West-Friesland, 1956. - (Narnia-serie ; dl. 1)
ISBN 9789026610578
PPN 202992918
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Queesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De kronieken van Narnia
Boek

De kronieken van Narnia (2000-...)

vol. [2]
Uitgeleend
C.S. Lewis