Het laatste gevecht
Boek

Het laatste gevecht (cop. 2001)/ C.S. Lewis, vert. [uit het Engels] door Madeleine van den Bovenkamp-Gordeau ; met ill. van Pauline Baynes

Na hun dood door een treinongeluk worden twee kinderen verenigd met koning Aslan om voor eeuwig aan een nieuw onbekend avontuur te beginnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bij een spoorwegongeluk komen twee kinderen om het leven. Hun volgend bestaan speelt zich af in Narnia, een magische wereld met een ander tijdsverloop, sprekende dieren en dwergen. De kinderen beleven spannende avonturen als de vijanden van Narnia, de Calormeners, vechten om de macht en heerschappij. Soms mogen de kinderen een kijkje nemen in de wereld die ze door de dood verlaten hebben. Dit verhaal is het laatste uit de zevendelige serie 'De kronieken van Narnia'*. Een halve eeuw geleden verscheen deze serie voor het eerst; daaruit dateert de gevaarlijke opmerking over de Calormeners: "Wij willen de zwarten net zo min als de apen". Deze uitgave is een ongewijzigde herdruk van de gemoderniseerde vertaling uit begin jaren '90; de taal is desondanks soms plechtstatig en langdradig. De nu weer opgenomen oorspronkelijke zwart-witte pentekeningen zijn vaak grof en donker op een enkel fris en levendig vignet na; omslagtekening in kleur. Een sprookjesverhaal met letterlijk zwart-witte uitspraken voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026610622

Titel Het laatste gevecht
Auteur C.S. Lewis
Secundaire auteur Madeleine van den Bovenkamp-Gordeau ; Pauline Baynes
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Callenbach, cop. 2001
Overige gegevens 166 p - ill., krt - 24 cm
Annotatie Vert. van: The last battle. - London : The Bodley Head, 1956 - Oorspr. titel: De laatste strijd. - Hoorn : West-Friesland, 1959. - (Narnia-serie ; dl. 7)
ISBN 9789026610622
PPN 234583495
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Queesten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren ; Queesten

Relaties/Serie

De kronieken van Narnia
Boek

De kronieken van Narnia (2000-...)

vol. 7
Uitgeleend
C.S. Lewis