Een nieuwe toekomst [Makkelijk lezen]
Boek

Een nieuwe toekomst [Makkelijk lezen] (cop. 2008)/ Gerda van Wageningen, bew.: Anita Middel

Een arm gezin verhuist rond 1900 van Zeeland naar Rotterdam. Langzaam went de familie aan de grote stad. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.

Recensie

In de hoop op een betere toekomst verhuist een arm gezin in 1899 van een dorp in Zeeland naar Rotterdam. Vader wordt sjouwer in de haven, de twee dochters vinden al snel werk in een verffabriek. Langzamerhand went de familie aan de grote stad. Nora, de hoofdpersoon van het boek, komt zijdelings met allerlei facetten van het stadsleven in aanraking, zoals werkloosheid, ongewenste zwangerschap, dronkenschap, mishandeling. Zij ontmoet echter ook de man van haar dromen, zodat het boek toch een gelukkig eind heeft. Deel uit nieuwe reeks Leeskaravaan: uitgaven in verschillende genres, geschreven in eenvoudige taal voor mensen die graag een gemakkelijk boek lezen, zoals mensen met leesproblemen en NT2-leerlingen. De tekst bestaat uit korte zinnen en eenvoudige woorden (CILT 63, CLIB 5); korte getitelde hoofdstukken. Voorin een duidelijke inhoudsopgave en een wie is wie-lijst waarin de personages worden voorgesteld. Achterin een samenvatting per hoofdstuk en een korte woordenlijst. Leuke omslagtekening in kleur, duidelijke druk. Eerder verschenen in de Vulkaanreeks: de boeken zijn inhoudelijk herzien en zonodig gemoderniseerd, taal- en woordgebruik zijn aangepast, de lay-out is gewijzigd (elke zin begint nu op een nieuwe regel). Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054837374

Titel Een nieuwe toekomst [Makkelijk lezen]
Auteur Gerda van Wageningen
Secundaire auteur Anita Middel
Type materiaal Boek
Editie [Herdr.];
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008
Overige gegevens 159 p - 22 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Den Haag : NBLC Uitgeverij, cop. 1996. - (Vulkaanreeks ; dl. 6) - Bew. van: Altijd leeft de rivier. - Kampen : Kok, 1995. - (VCL)
ISBN 9789054837374
PPN 310200547
Genre historische roman - familieroman
Thematrefwoord Rotterdam; 1900-1914
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leeskaravaan

Leeskaravaan (cop. 2007-...)

vol.
Uitgeleend