Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ruïnes in Nederland XIX-XXI
Boek

Ruïnes in Nederland XIX-XXI = Ruins in the Netherlands XIX-XXI (2008)/ [project] Lara Almarcegui, [projectcoördinatie Theo Tegelaers ; tekstbijdragen Vinken en Van Kampen ... et al. ; vert. Holden Texts & Translations, Laura Martz ... et al. ; tekstred. Eleonoor Jap Sam ; fotogr. Lara Almarcegui ; plgr. Noa Segal]

Overzicht in woord en beeld van bouwvallen waarvan de meeste dateren uit de tweede helft van de 19e en de gehele 20e eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Meer dan 150 ruïnes in Nederland worden in dit boekje in zakformaat beschreven en afgebeeld. In deze uitgave is een ruïne een gebouw met geen of open ramen en gaten in de muren en het dak. Hieronder vallen o.m. boerderijen, woonhuizen, ziekenhuizen, civiele werken, militaire gebouwen en vooral fabrieks- en bedrijfsgebouwen. Opvallend is het relatief flinke aantal steenfabrieken langs de grote rivieren. De geselecteerde ruïnes komen verspreid voor in geheel Nederland, maar de meeste in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Gelderland. De ruïnes zijn per provincie geordend, te beginnen in de noordelijke provincies. Bij elke provincie is een locatiekaartje toegevoegd, waarna de objecten kort worden beschreven in het Nederlands en in het Engels. Verder is het adres vermeld en in veel gevallen en indien bekend het bouwjaar. De meeste bouwvallen dateren uit de tweede helft van de 19e en de gehele 20e eeuw. Zwart-witfoto's van de objecten vergezellen de teksten van dit boekje, die in kleine letter zijn gedrukt. Het wordt afgesloten door een index op gebruik van de gebouwen en een bibliografie.

Specificaties

Nederlands | 9789059730922

Titel Ruïnes in Nederland XIX-XXI = Ruins in the Netherlands XIX-XXI
Uniforme titel Ruïnes in Nederland Ruins in the Netherlands XIX-XXI
Auteur Lara Almarcegui
Instelling /Holden Translations & Texts ; /Vinken en Van Kampen, Amsterdam
Secundaire auteur Laura Martz ; Eleonoor Jap Sam
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : episode publishers, 2008
Overige gegevens [196] p - ill - 18 cm
Annotatie Met index, lit. opg
ISBN 9789059730922
PPN 308212495
Rubriekscode 716
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruines; Nederland
Trefwoord Ruïnes
Aalten
Arnhem
Apeldoorn
Deest
Doornenburg
Ede
Gendringen
Hoenderloo
Kapel-Avezaath
Laag-Soeren
Lathum
Nijmegen
Oosterbeek
Otterlo
Ooij (Gemeente Ubbergen)
Renkum
Teuge
Ubbergen
Ulft
Vuren
Wageningen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Ruïnes