Narn i chîn Húrin
Boek

Narn i chîn Húrin = The tale of the children of Húrin (2008)/ by J.R.R. Tolkien, ed. by Christopher Tolkien ; ill. by Alan Lee

Túrin Turambar, een ridder die huis en haard moest ontvluchten en door een Elfenkoning werd geadopteerd, gaat als verdoemde held met een magisch zwaard zijn noodlot tegemoet.

Aanwezigheid

Recensie

Krijger Hurin is gevangengezet door de slechte Morgoth, die hem en zijn nageslacht vervloekt. Na de dood van hun dochter stuurt Hurins zwangere vrouw zoon Turin naar Elfenkoning Thingol. Die gaat hem als zoon zien, wat de jaloezie wekt van Thingols zoon. Als deze sterft, wordt Turin onterecht beschuldigd, vlucht hij en ontsnapt aan veel gevaar. Morgoth laat hem geloven dat zijn moeder en jongste zus hulp nodig hebben. Hij vindt hen niet, maar wel het meisje Niniel, met wie hij trouwt. Daarna stuurt Morgoth draak Glaurung op hem af. De Engelse hoogleraar Angelsaksisch (1892-1973) schreef romans over de strijd tussen goed en kwaad in een middeleeuwse sfeer, o.a. 'The lord of the rings'. Dit verhaal is ook onderdeel van de roman 'The Silmarillion' (1977). Deze door Tolkiens zoon goed bezorgde, van veel extra info voorziene en sfeervol geïllustreerde uitgave wordt gezien als definitieve versie, met enkele nieuwe elementen, bedoeld voor de echte Tolkienliefhebber. Omslagillustratie in grijzen van een krijger. Paperback met normale druk.

Specificaties

Engels | 9780007252268

Titel Narn i chîn Húrin = The tale of the children of Húrin
Uniforme titel The tale of the children of Húrin The children of Húrin
Auteur J.R.R. Tolkien
Secundaire auteur Christopher Tolkien ; Alan Lee
Type materiaal Boek
Uitgave London : HarperCollins, 2008
Overige gegevens 313 p., [8] p. pl - ill - 20 cm
Annotatie Stofomslagtitel: The children of Húrin - Oorspr. geb. uitg.: 2007
ISBN 9780007252268
PPN 308379071
Genre science-fiction
Taal Engels