Opnieuw beginnen
Grote Letter Boek

Opnieuw beginnen (cop. 2008)/ Elizabeth Berg, [vert. uit het Engels Karina Zegers de Beijl]

Na de dood van haar man trekt een vrouw naar het westen van de Verenigde Staten, waar ze probeert een nieuw bestaan op te bouwen.

Recensie

Ooit hadden Betta Nolan en haar man John het plan om in een afgelegen stadje een bijzondere winkel voor vrouwen te beginnen. Nu John is overleden, probeert Betta dit plan te realiseren. Ze verhuist van Boston naar een plaatsje bij Chicago. Daar vindt ze een huis en zoekt ze structuur in haar leven, soms lukt dat, soms niet. Ze ontdekt dat rouw tijd nodig heeft. Betta heeft moeite met de opdracht van haar man om vreugde te zoeken in het verdriet over hem. Hulp krijgt ze van enkele dorpelingen en van vroegere vriendinnen met wie ze weer contact zoekt. Het verhaal is geen specifiek boek over rouwverwerking, maar geeft goed de pijnpunten weer die iemand ervaart bij het verlies van een partner aan de dood. Het boek is makkelijk leesbaar, vooral door de boeiende schrijfstijl. De roman is de veertiende van de Amerikaanse schrijfster (1948) die al verschillende prijzen kreeg voor haar boeken. Van haar verschenen o.m. 'Open Huis'(2002, Oprah Boekenclub), 'Vertrouw mij' (2003) en 'Geheim verlangen' (2004).

Specificaties

Nederlands | 9789036425391

Titel Opnieuw beginnen
Auteur Elizabeth Berg
Secundaire auteur Karina Zegers de Beijl
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, cop. 2008
Overige gegevens 450 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2007 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: The year of pleasures. - New York : Random House, 2005
ISBN 9789036425391
PPN 310257425
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rouwproces